Kultúra » Multimédia

Kézcsók, Keresztapa

Végre itt a tél. Lehet havat hányni, hóembert gyúrni. Ha jól kihavaztuk magunkat napközben, este jöhet egy jó film. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

keresztapa-1206-02
Aludni nem hagy a Keresztapa.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. december 06., 18:56
0 hozzászólás. 

Kezdődik az Euróvíziós Filmhét, jobbnál jobb európai filmeken legeltethetjük a szemünket. Akit jobban melegít az amerikai horror, az is vegye kézbe a távirányítót.

Katona Zoltán

Köszönjük, Sunderland. Nem árt, ha néha nézünk európai, sőt kelet-közép-európai filmeket sem – nem másért, szerintem sokkal közelebb állnak hozzánk, mint az amerikai produkciók, valahogy jobban érződik belőlük az életszag.

koszonjukSunderlandIlyen a 2102-ben készült szlovén film, a Köszönjük, Sunderland is. Rendes jó munkásemberről szól, Johanról, aki merészen belevág az élet sűrűjébe, vállalkozni kezd, de a baj hamar jön és mindent visz (ismerős helyzet..?). Oda a meló, oda a feleség, oda a pénz. De Johan nem hagyja annyiba a dolgot. Szombat, huszonkettő óra negyven, emmkettő.

Lázár Emese

December első két hétvégéjén az európai filmeké lesz a főszerep az M2-n, ugyanis kezdetét veszi az Eurovíziós Filmhét, amely alkalmat kínál a tévénézőknek, hogy ízelítőt kapjanak az európai filmgyártás terméséből.  December 8-án, vasárnap például a Haluk szerencséje című német játékfilmet, amelynek főhőse egy Észak-Németországban élő török bevándorló család sarja, a mindenki által semmirekellőnek tartott török fiatalember, Luk, akire egy szép napon váratlanul rámosolyog a szerencse.

267758 galeria haluk szerenCsaládjával együtt jelentős pénzösszeget nyer a lottón. De amíg a szülei visszaköltöznének Törökországba és megnyitanák álmaik szállodáját, addig Luk és testvére inkább videoklipet forgatnának, abban a reményben, hogy visszahódítják Luk volt barátnőjét . Luk és szerencséjének történetét vasárnap 22 óra 35 perctől lehet megnézni az M2-n.

Szasza

Egy ajánlat, amit nem lehet visszautasítani. Egy film, amit nem lehet kihagyni. Amikor Mario Puzo megírta a Keresztapát, talán maga sem tudta, hogy mit tesz le az asztalra. Könyvének, és az ebből készült filmnek a hatására, bűnözői körök szerint, valamelyest megreformálódott a szervezett bűnözés, ekkor kezdték el használni a keresztapa szót, mint titulust, és egyszerre menő lett nagyvonalúnak lenni a piti erőszak helyett.

keresztapa-1206-01Hogy ez igaz-e, vagy sem, valószínűleg nem tudhatjuk meg, de abban biztosak lehetünk, hogy a Francis Ford Coppola rendezésében készült film méltó adaptációja a könyvnek. Nem pusztán bűnözőkről szól a történet, hanem becsületről, családról, és olyan eszmékről, amikről el sem tudnánk képzelni, hogy egy maffiavezér magáénak tudja őket.

A világ egyik legjobb filmjének tartott Keresztapáról sokáig lehetne még írni, de inkább kapcsoljunk vasárnapról hétfőre virradóan éjjel egykor a TV2-re, és vállaljuk be, hogy másnap álmosan kelünk, mert életünk egyik legjobb filmes élményéért megéri.

Kakasy Botond

Tim Burton számtalan film rendezőjeként bebizonyított., fantáziája végtelen. Így egy igazán jó és hátborzongató filmhez, nem kell más, mint fogjuk Timet, adjunk a kezébe egy klasszikus Washington Irving regényt, segítségül hívjuk el a Hetedik című forgatókönyv íróját és hagyjuk, hogy kidolgozzanak valami izgalmasat.

almosvogy-1A Hudson folyó keleti partvidékén járunk, ahol a tágas völgyek között meghúzódik egy kis szoros, amit Álmosvölgynek hívnak. Az itt található kis településen furcsa dolgok történnek. Három gyilkosság is megesik, ahol a holttestek fej nélkül kerülnek elő. A helyiek tudni vélik a gyilkos kilétét is, ő a fej nélküli lovas. 1799-ben New York-ból érkezik Ichabod Crane, aki a mendemondák helyett inkább a legújabb tudományos nyomozati módszerekben hisz, így próbál a dolgok végére járni.

A filmben olyan remek színészek játszanak, mint Johnny Depp, Christina Ricci, Miranda Richardson, Michael Gambon és Christopher Walker. Az Álmosvölgy legendája című amerikai horrorfilmet szombaton éjfél után 40 perccel nézhetjük meg a TV2 -n. 


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."