Kultúra » Multimédia

Másnapos lesz a revizor

Korrupt városatyák, másnaposok és egyéb ínyencségek is szerepelnek a hétvégi televíziós menüben. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

a-felügyelő
Korrupció és álruhás felügyelő- humorral tálalva.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. december 20., 20:02
0 hozzászólás. 

Mi történt a Kennedy meggyilkolását követő napokban és ki okoz felfordulást a velejéig korrupt közösségben? Nem marad talány egyik kérdés sem, ha azt nézzük, amit ajánlunk.

Katona Zoltán

Oliver Stone mindegyik filmjében kitűnő érzékkel nyúl az Egyesült Államok 20. századi történetéhez – ez legalábbis innen, Európa egyik hátsó udvarából így tűnik immár húsz éve, hiszen a Vietnám-trilógiája (A szakasz, Született július 4-én, Ég és föld) mellet az olyan filmek, mint a Tőzsdecápák vagy az egyes amerikai elnökök életéből kiragadott momentumok megfilmesítése (W., Nixon) is sikeresek voltak.

jfkfilmA JFK – A nyitott dosszié is utóbbiak közé tartozik – nevezetesen nem egy életrajzi játékfilm John Fitzgerald Kennedyről, hanem a meggyilkolása utáni napok, illetve a nyomozás története játékfilmes eszközökkel. Valóságos sztárarzenált (Kevin Costner, Gary Oldman, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland, stb) vonultat fel az 1991-ben készült filmben. Hosszú (189 perc), tényleg egész estét betöltő, éjszakába nyúló film, vasárnap 22.40-től lehet megnézni a Magyar Televízióban.

Kakasy Botond

Al Pacino minden idők egyik legnagyobb színésze. Rengeteg karaktert hívott életre olyan hitelesen, hogy azt az utolsó pillanatáig elhitte a néző. Neve hallatára mégis a maffia vezér Don Michael Corleone karaktere jut eszünkbe leginkább. A trilógia méltó befejezésében alakított szerepéért jelölték a Golden Glob-díj legjobb színészének járó díjra.

Több generációs maffia család, Olaszországból emigrált a lehetőségek országába, ahol a sajátos amerikai álmukat valósították meg. Michael Corleone úgy véli a régi típusú maffiának már leáldozott és a családi vállalkozást ideje lenne legalizálni. Úgy dönt szerencsejáték üzletből kiszáll és helyette a tőzsde és a bank világában próbálja tovább építeni a családi vagyont. Hamarosan kapcsolatba kerülnek a Vatikán egyik bankjával s olyan üzletek köttetnek, amelyek végleg eldöntik a Corleone család sorsát.

Az izgalmas és mondhatni kötelező Keresztapa-sorozat utolsó részét vasárnap éjjel 1 óra 55 perckor vetítik a TV2 -n.

Bedőházi Attila-Csaba

Másnaposok a Cool Tv-n. Az eddig megjelent három részből kétségkívül az első volt a legnagyobb dobás. A 2009-ben megjelent vígjátékot, a Másnaposok első részét szombaton 22 órától vetítik.

Házasodni akárhányszor lehet, de egy igazi legénybúcsú csak egyszer van egy életben, legalábbis az amerikai film alapján. Ezen felbuzdulva, Phil (Bradley Cooper)és barátai igazi, fergeteges bulit szerveznek. Minden jól alakul, először úgy tűnik, de reggel, amikor magukhoz térnek kezdenek visszatérni az emlékek.

Masnaposok

Egy biztos: a szállodaszobát tönkre vágták, a fürdőszobában tigris van, csecsemő fekszik a cipős fiókban, Mike Tyson a nappaliban és a leendő férj eltűnt. Lassan összerakják az elvágott film képkockáit.

Lázár Emese

A korrupció örökzöld és mindig divatos téma. A korrupt közösséget leplezi le sok humorral A főfelügyelő. A zenés vígjáték a napóleoni megszállás idején játszódik ugyan, de témája miatt akár itt és most történhetne. A helyszín egy kelet-európai kisváros, ahol a városvezetőtől az utolsó lkosig mindenki ott és úgy csal, ahol és ahogy csak bír. Pánikba is esnek, amikor tudomásukra jut, hogy hamarosan lesújt rájuk a törvény szigora: jön a császári főfelügyelő, méghozzá álruhában. Az írástudatlan csavargó és a tévedések vígjátékából hasznot húzó szélhámos azonban alaposan bekavar.

A Barátom, Harvey, A palást rendezőjének filmjét  Danny Kaye énekes-komikussal a főszerepben szombaton 14 óra 30 perctől lehet megnézni a Duna Tv-n.

Szasza

Béke, virágok, trapéznadrágok, béke, kábítószerek, szabad szerelem és még egy kis béke: tömören ők a hippik. A hippik, akik teljesen más törvény szerint élnek, akik a társadalom egy külön rétegét képezik, akiknek minden rózsaszín, és boldog. Alapvető gondolatuk, hogy szeretkezz, ne háborúzz. És erre az egészre jött a vietnámi háború...

Ez a korszak rég elmúlt, hippik sem igazán vannak már, de a vietnámi háború szörnyűségeit sokan ma is magukon viselik. A Hair (Haj) pontosan erről szól: egy fiúról, aki behívót kap, katonának kell mennie, de megtalálja magának a hippiket és az ő világukat, szerelmes lenne, és egy csapásra más lesz minden. Milos Forman a háború értelmetlenségéről készült filmje teljes mértékben klasszikusnak számít, zenéjét pedig ma is jólesik dúdolni: kezdés szombaton 22 óra 15 perckor a Dunán.


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."