Kultúra » Multimédia

Udvarhelyiek vitték a fődíjat

Magyari Tekla és Simó Csaba A szerencse kovácsa című filmért kapta az I. Kulturális Filmek Fesztiváljának fődíját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

MagyariTekla-SimoCsaba
Fotó: Facebook
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. szeptember 08., 08:40
0 hozzászólás. 

Bolyáki Attila, a rendezvény vezető koordinátora elmondta, hogy a Szatmárcsekén rendezett fesztiválon a legjobb filmért járó 800 ezer forintos díjat A szerencse kovácsa című versenyfilmnek ítélte oda a zsűri, amelynek elnöke Kerényi Imre rendező volt.

A zsűriben közreműködő Bolyáki tájékoztatása szerint - a zsűri másik tagja Balogh Ákos Gergely, a mandiner.hu főszerkesztője volt - a legjobb operatőr díjat és a vele járó 200 ezer forintot Szabados Tamás kapta, A csitári hegyek alatt című filmjéért.

A közönségdíjat, amellyel szintén 200 ezer forint járt, a tudositok.hu video portálon legtöbb lájkot és megosztást kapott Őrzök földje című film alkotója, a Csíkszeredából nevezett Hompoth Loránd vihette haza.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat 100 ezer forintos különdíját Rózsa Tamás és Ujvárosi Márk kapta, akik Az én Jászdózsám című filmet készítették.

A házigazda Szatmárcseke különdíját pedig Gál Katalinnak ítélték oda A Világörökség és a füstölt szalonna című filmjéért.

Az alkotóknak, a Media Networking Kft. által kiírt versenyre a falvak kulturális életéről, a táji értékekről és a kulturális hagyományok megőrzéséről kellett filmet készíteniük Magyarországon, illetve Kárpát-medence magyarok lakta területein az idén.

A versenyben ismeretterjesztő műfajú filmek vehettek részt, s az alkotóknak figyelembe kellett venniük, hogy a felhasználók internetes közösségi és video megosztó oldalak lesznek.

A fesztiválra jelentkező 41 alkotásból 29 került a középdöntőbe, majd 10 a döntőbe.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."