Kultúra » Multimédia

Oscar-díjra jelölték a magyar filmet

A Saul fia bekerült a legjobb idegen nyelvű alkotások jelöltjei közé. A cannes-i Nagydíj és a Golden Globe után meglesz az Oscar is?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

saulfia
A Saul fia egyik főszereplője Molnár Levente (középen)
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. január 14., 17:52
1 hozzászólás. 

Magyar film utoljára 1982-ben kapott Oscar-díjat legjobb idegen nyelvű filmek kategóriában, akkor Szabó István Mephisto című filmje nyert, ez az egyetlen Oscar-díjas magyar játékfilm. Utoljára több mint negyed évszázada, 1989-ben jelöltek magyar filmet Oscar-díjra, az is Szabó István munkája volt, a Hanussen című alkotás.

Nemes Jeles László filmje, a magyarországi mozikban jelenleg is futó Saul fia többek között elnyerte a cannes-i filmfesztiválon a zsűri Nagydíját, az elmúlt vasárnap pedig Golden Globe-díjat kapott. A film egyik főszereplője Molnár Levente, a kolozsvári színház színésze, de egy sepsiszentgyörgyi színész, az M Stúdió társulatának tagja, Orbán Levente is kisebb szerepet kapott benne.

A magyar film a A kígyó ölelése (Kolumbia), a Krigen/A War (Dánia), a Mustang (Franciaország) és A sivatagon át (Jordánia) alkotásokkal versenyez majd. A legjobb filmek kategóriájában a következő mezőny lesz: Brooklyn, Kémek hídja, Mad Max – A harag útja, Mentőexpedíció, A nagy dobás, Spotlight – Egy nyomozás részletei, A szoba, A visszatérő.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
VirgilStarkwell
2016-02-10 14:03:16
Itt egy újabb holo-giccs.Sztálinék bűneiről mikor készítenek már végre filmet?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."