Kultúra » Multimédia

Udvarhelyi film, gyűrűk és legendák – hétvégi tévés műsorajánló

Bálint Arthur alkotását bátran felvehetjük hétvégi listánkra, azonban több érdekesség is lesz műsoron, biztosan találunk magunknak valót.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Tévét néz
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. augusztus 05., 17:28
0 hozzászólás. 

Kakasy Botond

A valóságtól kissé elrugaszkodva ismét egy képregény filmes feldolgozását érdemes betervezni hétvégi kikapcsolódásnak. 2004-ben a mexikói Guillermo del Toro rendezésében látott napvilágot a Pokolfajzat (Hellboy) című tudományos-fantasztikus amerikai film.

Szines_tvajanlo/0805

Pokolfajzatot az őrült Grigorij Raszputyin teremtette meg a második világháborúban hogy a gonoszt szolgálja. Mielőtt ez megvalósulhatott volna, a szövetségesek oldaláról Broom professzor felnevelte a fiút és segített kifejleszteni telepatikus képességeit. Pokolfajzat a szintén telepata képességekkel rendelkező Mer-Man Abe Sapiennel és Liz Shermannal közösen veszi fel a harcot Raszputyin ellen, aki döntő csapást szeretne mérni a földre. Raszputyin nem mond le Pokolfajzatról és megpróbálja visszacsábítani a rossz oldalra. A filmet a TV2-n nézhetjük meg vasárnap 22 óra 55 perctől.

Lázár Emese

Clint Eastwood a Leone-filmtrilógia névtelen hőse, a spagettiwestern-filmek gyorskezű mesterlövésze, a keménykezű seriff, az öntörvényű, „előbb lő, aztán kérdez" igazságosztó zsaru, a Nincs bocsánat, a Titokzatos folyó, a Millió dolláros bébi, A dicsőség zászlaja, és a Levelek Ivo Dzsimáról című filmek rendezője, számos film producere, dzsessz-imádó zeneszerző, muzsikus. A „Mindenki hagyja békén a másikat" életfilozófiát valló, öt Oscar- és 102 díjjal kitüntetett nyolcvanéves sztárszínésszel, rendezővel 2008-ban kaliforniai birtokán készített portréfilmet Michael Henry Wilson. A Clint Eastwood: A Life in Film című 80 perces alkotást szombaton 21 óra 05 perctől tűzte műsorra a Duna TV.

Szines_tvajanlo/0805

A székelyudvarhelyi filmes, Bálint Arthur 2007-ben forgatta Piine = kenyér című dokumentumfilmjét. Az egyórás alkotás helyszíne a magyarországi Körösszakál település, főszereplői pedig azok a román ortodox szerzetesek, akik kénytelenek megtanulni magyarul, azért, hogy az anyanyelvüket elfelejtett román hívekkel kommunikálni tudjanak. A filmet a Duna II. Autonómia adón szombaton 22 óra 30 perctől vetítik.

Józsa Csongor

Hétvégén kezdetét veszi a német labdarúgó élvonal bajnoksága. A pontvadászatot a bajnok, Dortmund indítja, pénteken 21 óra 20 perctől fogadja a Hamburgot. A Bundesligát az Eurosport 2-es csatornán lehet követni. Szombaton a Stuttgart–Schalke (16.30), valamint a Hertha–Nürnberg (19.30), vasárnap a Mainz–Bayer Leverkusen (16.), illetve a Bayern München–Mönchengladbach összecsapásokat közvetítik élőben.

Szines_tvajanlo/0805

A női kézilabda 2011-12-es idénye a Szuperkupával rajtol. Négy gárda verseng az elsőségért, a legnagyobb favorit az Oltchim Rm. Vâlcea. Rajta kívül a Zilahi HC, a Bukaresti CSM és a Kolozsvári U kapott meghívást. A kisdöntőt szombaton 11 órától, a döntőt 13 órától rendezik. Élőben közvetíti a Digi Sport és a TVR3.

Bedőházi Attila-Csaba

A Gyűrűk Ura: A király visszatér - utolsó részéhez érkezett a Tolkien-trilógia. A végső harcra készülnek hőseink: Gandalf Pippinnel Gondorba érkezik, ahol Denethort készítik fel a harcra, Théoden pedig szintén Gondorba vágtat seregeivel. Aragorn megkapja az újrakovácsolt, királynak járó kardját, majd harcra szólítja az élőholtakat.

Szines_tvajanlo/0805

Középfölde sorsa azonban nem a csatába indulók kezében van, hanem sokkal inkább Frodón és társán, Samun múlik minden. Frodót egyre inkább hatalmába keríti a gyűrű. Hogy elbírja-e a rá kiszabott terhet, ellen tud-e állni a kísértésnek? Kiderül az augusztus 7-én, vasárnap 20 óra 30 perctől kezdődő színes, magyarul beszélő, amerikai-új-zélandi-német kalandfilmből, amit az RTL Klub tűzött műsorra.

Katona Zoltán

 

4 hónap, 3 hét, 2 nap Ezt a filmet tartják az utóbbi néhány év román filmes aranygenerációjának egyik alapművének – Cristian Mungiu alkotása 2007-ben a cannes-i Filmfesztivál fődíját, az Aranypálmát nyerte meg. Nagyon kegyetlen, nagyon kemény, lélekpusztító film a nyolcvanas évek Romániájáról, tulajdonképpen egy egyetemista lány akkor törvénybe ütköző terhesség-megszakításáról van szó. Csak erős idegezetűeknek ajánlott, de valószínű, hogy igen nagy hatással lesz azokra, akik a nyolcvanas években huszonéves egyetemistákként éltek. Hely, idő: m2, szombat, augusztus 6., 24.00

Szines_tvajanlo/0805

A magyar filmgyártás egyik nagy klasszikusa ismét képernyőre kerül: a Koltai Róbert rendezésében és főszereplésével 1993-ban készült Sose halunk meg!-et az egyik legjobb magyar filmként tartjék számon. Imi és nagybátyja, Gyuszi bá néhány nap alatt hétköznapi, de nagyon kedves kalandokon mennek keresztül – a film tulajdonképpen egy visszaemlékezés a hiperaktív nagybácsira. Utazás, nők, kalandok, kedves történetek. Ha valaki még nem látta, feltételnül tegye szabaddá a hétfő estéjét – ha mást nem is, A nagy utazás című betétdalt biztosan ismeri. Hely, idő: m1, hétfő, augusztus 8., 21.10

Szasza

Két klasszikus mozit is érdemes betervezni hétvégére, elsőként pénteken 20:30-kor kapcsolhatunk a PRO TV-re, ha filmtörténelmet szeretnénk látni. Bár ez némileg túlzás, azt azért bátran állíthatjuk, hogy Jackie Chan első csapása alapmű mindazoknak akik kedvelik a hong-kong-i harcművész-színész-komikus alkotásait. Az első csapás tulajdonképpen a Police Story sorozat negyedik része, Chan korai hollywoodi korszakából való. Itt – sok más filmjéhez hasonlóan – hong-kong-i szuperdetektívet játszik, aki nyomozás közben hozza a szokásos formáját kaszkadőri mozdulataival és nevettető akciójeleneteivel.

Szines_tvajanlo/0805

Szintén egy nagy nevet tűzött műsorára az RTL Klub szombat késő estére. 22:05-kor Bruce Willis ismét megmenti a világot a Még drágább az életed!-ben. A Die Hard sorozat második része a klasszikus akciófilmek hőskorából való, amikor a legtöbb nézőt egyszerű volt a tévékészülék elé szegezni némi robbantgatással, lövöldözéssel és a mindenkit megmentő izompólós főhőssel. McClane hadnagy itt felesége életéért is küzd és egy teljes terrorkommandót írt ki egy repülőtérről.


címkék: film tv tv ajanlo

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."