Kultúra » Multimédia

Ügynökök, forradalom és az elefántok

Lovagi tornától 56-ig és az elmúlt évtizedek akciójáig kísér a szórakoztató doboz ezen a hétvégén. A kézi- és focimeccsek sem maradnak el.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

A specialista
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. november 04., 17:38
0 hozzászólás. 

Katona Zoltán

A november 4-i tragikus dátumhoz fűződően a Magyar Televízió olyan játék- és dokumentumfilmeket tűzött műsorra, amelyek kapcsolódnak a dátumhoz, illetve 1956-hoz. A Titkolt örökség című dokumentumfilm olyan emberekről szól, akiknek szüleit kivégezték az 56-os forradalom után. A kivégzett forradalmárok ismeretlenek voltak, gyerekeik megbélyegzettek lettek és cipelték a keresztjüket. Litauszky János egy órás dokumentumfilmje megrázó erejű. Péntek, éjfél, m1.

TevesAjanlo_Nov56

Az Apacsok Török Ferenc tévéfilmje: eredetileg egy színházi előadásból készült és egy olyan témáról szól, amit Cseh Tamástól ismerünk. Az „indiánosdi" a hatvanas évek elején volt a passzív ellenállás egyik formája a levert forradalom utáni Magyarországon. A film kerettörténete az, hogy az „apacs" nagyapáról filmet forgat az unoka, s közben rájön, hogy bizonyos dolgok teljesen másképp történtek, mint ahogy azokat ő tudta vagy a családi emlékezet őrízte. Csányi Sándor a főszereplő és nagyon rendben van. Ahogy ez a film is – olyanok nézzék, akiket érdekel még, hogy mi történt Magyarországgal néhány évtizede. m1, szombat, november 5, 22.50.

Szasza

Szombaton este nem a népi kultúra matyómintás terítővel díszített tisztaszobájába kalauzol el a Prima TV, de a Mr. és Mrs. Smith könnyed esti kikapcsolódást nyújthat. A kétórás filmben egy csendesnek mutatkozó házaspárt ismerhetünk meg, akik csupán annyiban térnek el az átlagtól, hogy mindketten titkos ügynökök. Ráadásul nem tudják egymásról, hogy ügynökök, méghozzá riválisok. Akciódús és gyakran komikus jeleneteket szül a helyzet, az érdeklődőknek szombaton 20 óra 30 perckor érdemes bekapcsolniuk a tévékészüléket.

TevesAjanlo_Nov56

Hazai tájakon készült az Ivó – Egy gyermek falu lázlapja című dokumentumfilm Czigány Zoltán rendezésében, amit a Duna II Autonómián vetítenek. A pénteken 20 óra 30 perckor kezdődő alkotásból megtudhatjuk, hogyan dőlt le a World Trade Center az erdélyi tanyán valamint betekintést nyerhetünk a tanyacsoportosulás és a nyugati civilizáció találkozásába.

Lázár Emese

A szavannákra hívja kalandozni a tévénézőket vasárnap a kora esti órákban az RTL Klub. Mario Andriacchio filmjének hőse az afrikai szavannán magára maradt két elefánt, Zef és öccse, Tutu. A két magányos ormányos elindul a Nagy Folyón túlra. Tutu abban a reményben követi bátyját, hogy megtalálja azt a szivárványt, amely szüleit az égbe repítette.

TevesAjanlo_Nov56

Zef, a bölcsebb elefánt pedig abban reménykedik, hogy sikerül egy új csordát találni, amely befogadja őket. Hogy kikkel találkoznak útjuk során és milyen kalandokban van részük, megtudhatják azok, akik megnézik a közel másfél órás Kaland a szavannákon - Elephant Tales című ausztrál- francia filmet. Az elefántmesét vasárnap 17 óra 36 perckor vetíti az RTL Klub tévécsatorna.

Kakasy Botond

Ray Quick (Sylvester Stallone) már visszavonult a bombagyártásból, ám egy nap a titokzatos és vonzó nő May (Sharon Stone) keresi meg, hogy felbérelje. Ray nem tud ellenállni a csábításnak és megalakul a kétszemélyes megtorló csapat, akik May szüleinek gyilkosán állnak bosszút. Egyre-másra robbantják fel a felelősöket, ám ezt a soron következő áldozatok nem nézik tétlenül és Ray ex-kollégáját, CIA-és munkatársát, Ned Trentet (James Woods) bízzák meg, hogy leállítsa a két végrehajtót.

TevesAjanlo_Nov56

Akció, kaland, szerelem, erotika és minden, ami szükséges egy kilencvenes évekbeli eseménydús amerikai filmbe. Ha kedvet kaptunk a nosztalgia-akcióhoz, akkor Stalone és Stone méltán elismert alakítását A specialistában megnézhetjük péntek este 23 óra 10 perctől az RTL Klub-on.

Bedőházi Attila-Csaba

Könnyed szombat esti szórakozást kínál a TV2. Sztárolós lovagi tornán vehetnek részt azok, akik 20 óra 35 perctől a tévék elé ülnek. A Lovagregény (A Knight's Tale) a 2008-ban fiatalon elhunyt Heath Ledger főszereplésével készült, de olyan nagy nevek, mint Paul Bettany, Rufus Sewell vagy Shannyn Sossamon is helyet kaptak a moziban.

TevesAjanlo_Nov56

Egy csalóról van szó, aki néhai ura vértezetében próbál szerencsét a lovagi tornákon. A siker nem marad el, de amikor beleszeret a bűbájos Lady Jocelyn-be, akkor nem csak a szerelem, de a féltékeny Adhemar gróf is rátalál. A gróf rájön, hogy főhősünk félrevezeti a sportbarát nemességet és leszámolni készül William Thatcherrel, akit eddig Sir Ulrich von Lichtensteinként ismert a nagyvilág.

Józsa Csongor

Sikerrel vette az első mérkőzését a román férfi kézilabda-válogatott a 2012-es vb-előselejtezőkön. A Vasile Stângă által irányított együttes Luxemburgban diadalmaskodott. Ezúttal a visszavágó következik: szombaton 15 óra 30 perctől Piatra Neamţon. A román keretben ott van a két Székelyudvarhelyi KC-játékos Mihalcea Andrei és Florea Gabriel. A találkozót a Digi Sport 3 közvetíti.

TevesAjanlo_Nov56

Az egyetlen magyar Aranylabdás hétfői halálát követően vasárnap a Ferencváros tiszta fekete felszerelésben lép pályára a magyar labdarúgó élvonalban. A zöld-fehérek Paksot látják vendégül 19 órától. Az összecsapást a Sport1 közvetíti élőben.

Albert Flórián temetését a magyar közszolgálati adó, az m1 vasárnap 13 órától élőben sugározza.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."