Kultúra » Színház

Be lehet költözni a színházba

Jönnek A lovasok, jótékonykodik A fösvény, jut egy korty a Fekete tejből is. Vendégségbe jön A revizor és újra kortársunk lesz a dráMA.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

Fotó: Csedő Attila
A fekete tejre érdmes lesz jegyet váltani. Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. szeptember 27., 12:26
0 hozzászólás. 

Ősbemutatóval, a 2012-es dráMÁzat díjnyertes darabjával, Adorján Viktor: A lovasok című művével indítja az októbert a Tomcsa Sándor Színház társulata. A Hatházi András m.v. által színre vitt dráma ősbemutatóját október 3-án, csütörtökön 19 órától láthatja a nagyérdemű.

Az előadásra a Tomcsa Sándor bemutató bérlet érvényes. További előadások: október 4., péntek (Nyirő József felnőttbérlet), október 9. szerda (Arany János diákbérlet) és október 15., kedd (Móricz Zsigmond diákbérlet).

A dráMa Kortárs Színházi Találkozó hatodik kiadásáé lesz a színtér október 13-19. között. A nívós színházi találkozó programja még nem végleges, így nem is publikus, de az már bizonyos: a dráMai napok alatt a társulat a közönséggel együtt ünnepeli a Tomcsa Sándor Színház 15. születésnapját.

Október 22-én, kedden 19 órától újra visszatér A fösvény. Moliére komédiáját Csurulya Csongor rendezte, és nagy sikerrel játszották az előző évadban is. Ezúttal jótékonysági előadásra várják a nagyérdeműt: a bevételt a súlyos betegséggel küzdő Nagy Alfréd színművésznek, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház fiatal művészének megsegítésére ajánlja fel a társulat.

A fösvény. Fotó: Csedő Attila

A Csíki Játékszín vendégelőadását Gogol: A revizor című drámáját Parászka Miklós rendezésében láthatja az udvarhelyi közönség. A vendégelőadást október 24-én, csütörtökön és október 25-én, pénteken 19 órától lehet megnézni. A nagyszínpadi előadásra a Haáz Rezső, illetve a Kovács György felnőttbérletek érvényesek. Cserében az udvarhelyiek október 24-én és 25-én este A fösvénnyel vendégszerepelnek Csíkszeredában.

Barabás Árpád színművész rendezőként is nagyot alakított Szigarjev: Fekete tej című drámájának színrevitelével. A kiváló produkció meghívottja a Gyergyószentmiklóson szeptember 27 - október 6. között zajló X. Nemzetiségi Színházi Kollokviumnak.

feketetej-9915

A Gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban október 5-én este 7 órától mutatják be a stúdió előadást.

A Fekete tej zárja az októberi színházi menüt: a 29-én és 30-án 19 órától kezdődő előadásokra a Tamási Áron I. és a Fekete István I. diákbérletek lesznek érvényesek.

A helyfoglalással, jegyvásárlással és az előadásokkal  kapcsolatos részletes információkért érdemes  a színház honlapját is böngészni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."