Kultúra » Zene

Ezt edd a tusványosi koncertmenüről!

Minden este két nagyágyú, illetve levezető zenekarok. Van, akire nagyon érdemes és van, akire nem annyira. Jó étvágyat kívánunk!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

intimtornaillegal
Fotók: tusvanyos.ro, a zenekarok Facebook-oldalai
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. július 22., 11:59
0 hozzászólás. 

Jó néhány éve már nemcsak Orbán Viktor és a többiek előadásai számítanak Tusványos fő látványosságainak, hanem az esti koncertek és bulik is. A szervezők általában igyekeznek a trendi, magyarországi fesztiválokon is főműsoridőben, nagyszínpadon fellépő előadók közül válogatni, általában többféle stílust képviselő együtteseket hívnak.

Idén is lesz alternatív, ska, pop, klasszikus rock és mindenféle más műfaj. Belenéztünk a koncertmenübe, amiből van, amit ajánlunk, és van, amit nem feltétlenül. Lesz egy jó adag szubjektivitás, illetve az is benne van a pakliban, hogy a felsorolt zenekarok nagy részét többször is láthattuk a közelmúltban.

Amit ajánlunk

Heaven Street Seven (kedd 20 óra) – Szűcs Krisztiánék talán még mindig nincsenek annyira értékelve, mint amennyire lehetnének. Két évvel ezelőtti, Felkeltem a reggelt című albumuk telitalálat a maga 11 számával, de nemcsak azokat nyomja a csapat. Fejlődőképes, az egykori brit-pop hatásokat magáról időközben szépen lehámozó, szövegileg-zeneileg kompakt produkció. Hátha még a Konyhámbant is elnyomják Lovasival.

kiscsillagKiscsillag (kedd 22 óra) – Az idén megjelent Szeles albummal az eddigiektől eltérő útra lépett a Kiscsillag, Lovasiék már nem hülyéskednek annyit a színpadon, mint az előző három lemezen. Komolyabb mondanivaló, színesebb hangszerelés, az eddigiektől eltérő szerkezetű dalok, kevesebb rock-bluesozás van a lemez csúcsdalaiban. Jövőre tíz éves a csapat, lassan felérnek a magyar pop-rock szcéna nyújtotta maximumhoz.

quimbyQuimby (szerda 22 óra) – Nem lehet vele mellélőni: annyira színes a hangszerpark, a repertoár és maga a csapat, hogy az utóbbi időben még az erdélyi, fizetős turnéik állomásain is rendre telt ház volt – ez nagy szó nálunk, ahol a koncertek kilencven százaléka ingyenes. Megérzésem szerint Kiss Tibiről erdélyi, székelyföldi lányok százai (is) álmodoznak esténként a paplan alatt.

Tankcsapda (csütörtök 22 óra) – Nagyjából ugyanez vonatkozik a 25 éves Csapdára is: jól keverik a klasszikus szerzeményeiket a legújabbakkal, Lukács László kemény attitűdje mindig bejön a többségnek határon onnan és innen. Ha olyan erejű számokat nem is írnak már, mint a kilencvenes évek végén és a kétezresek elején, a tavalyi Rockmafia Debrecen lemezben azért van dög.

ruzsamagdiRúzsa Magdi (péntek 22 óra) – Magdinak viszont írtak. A 2012-ben megjelent lemez, róla főleg az Egyszer és a Szerelem nagyon üt, de tudjuk, hogy a koncerteken is van húzás rendesen.

Baricz Gergő (szombat 19 óra) – A mi fiunk. Ennyi talán elég is, Gergő, ha nem is annyira ismert személy, és nem az ő koncertjét várja a legjobban a tusványosi közönség, egészen biztosan mindent belead hazai pályán.

Vad Fruttik (csütörtök 20 óra) – Mintha picit fakult volna a csapat fénye, a sárgazsigulis, paprikáskrumplis, boroskólás szövegek utólag nem hatnak olyan viccesnek, mint megjelenésük idején. Azonban tény, hogy profi zenekarrá értek a Fruttik, hiba nélkül képesek játszani.

30y30Y (szombat 21 óra) – Tinédzserek és egyetemisták lelkében fogalmazódnak meg olyan gondolatok, amiket a rendkívül „szövegtermékeny" Beck Zoli fogalmaz dalszöveggé, és zenésztársaival együtt csiszolnak változatos popdalokká. Néha melankó, néha zúzás, néha mindkettő egyszerre. Nem szabad csodálkozni, hogy egyre több a rajongójuk úgy is, hogy nincsenek túlhype-olva.

Amit nem feltétlenül ajánlunk

Edda (szerda 20 óra) – A magyar rock dinoszauruszai, az utóbbi időben frontemberük viselt dolgaival kerülnek reflektorfénybe. Koncerteznek derekasan, mert kell a pénz, a múlt dicsőséges, a jövő... hmm. A rajongóknak biztosan tetszeni fog ez is, de azért Alapi István gitározása még mindig alap, nézzünk bele tehát. Vagy igyunk egy sört, amíg kezdődik a Quimby.

eddaPASO (péntek 20 óra) – Jó-jó, tudom, nagy buli, főleg néhány pálinka és sör után nagyon lehet táncolni a skára, csak egy kicsit már laposnak tűnik. Érdekes, energikus zenei világ ez, egy kis Jamaika a tusnádfürdői fenyves ölébe. Bemelegítőnek jó lesz.

Intim Torna Illegál (szombat 22 óra) – Tusványos kultikus zenekarává nőtte ki magát az alig négy éve létező együttes, ami bár óriási bulikat képes csinálni, valahogy nem szól semmiről. Valahogy nagyon egymásra talált a székelyföldi közönség és az ITI világa, pedig kapásból lehetne mondani legalább huszonöt kiforrottabb, izgalmasabb magyarországi alter-csapatot. Nélküled is nagyon sokan lesznek a koncerten. 

Ami a levezető koncerteket illeti, sok székelyudvarhelyi együttest láthatunk a nagykoncertek után a MISZSZ Sátorban, ezeket egytől egyig csak ajánlani tudjuk – Tusványos kedden megnyitja a kapuit, vasárnap hajnalig áll a bál.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."