Kultúra » Zene

A Peronról Budapestre megy a győztes

Tizenegy zenekar csap a húrok közé november 22-én a Peron Music Tehetségkutató harmadik kiadásán. A legjobb Pesten kap lehetőséget.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

facet1
Tavaly a Face Today nyert
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. november 13., 11:27
1 hozzászólás. 

A tét nem kicsi, hiszen a tehetségkutató része a magyar nemzeti döntőnek. Minden évben a Budapest Music Expón Hangfoglaló Magyarország címmel rendezik a döntőt. Idén a tavalyi győztes, a Face Today zenekar képviselte Erdélyt a rangos megmérettetésen a legjobb 16 zenekar között.

November 22-én, szombaton 12 órakor a Siculus Ifjúsági Házban tizenegy zenekar részvételével szervezik a székelyföldi zenei tehetségkutató fesztivált.

A következő zenekarok lépnek színpadra: Black Band, 1st Attempt, Four People One Pack, L.S.D. (Loud Sound Dealers), Hargitárock, Terra Siculorum, Mad Riot, Mazur, Lincoln Suckers, The Blast, Még 5 Perc. Ezen kívül Szatmári Juli és a Face Today is játszik majd, mint a Peron Music Tehetségkutató korábbi győztesei.

A tehetségkutató zsűrije ezúttal Szatmári Juli énekes (a Peron Music Tehetségkutató és a Hangfoglaló Magyarország 2013. évi győztese), Pap Tibor (Peron Music Alapítvány elnöke), Ruff Ferenc (zenész, zenetanár, a Paksi Pop Rock Jazz Tehetségkutató igazgatója), Szabó Attila (Más Rádió, zenei szerkesztője), Antalfi József (újságíró, zenész, Stereogám zenekar tagja), és Molnár Endre zenész, a Monyo Project gitárosa lesznek. Idén először diák zsűri is értékeli a produkciókat.

Az ítészek a kreativitás és egyéni törekvések mellett a pontosságra, a zenére, a dalszövegre figyelnek majd. A végső döntést konszenzussal hozzák meg.

A Székelyudvarhelyen nyertes zenekar automatikusan bekerül a budapesti 2015. évi Hangfoglalás Magyarország döntőjébe, ahol az 1 millió Ft értékű technikai fődíjért indulhat el. A székelyföldi Peron Music Tehetségkutató minden zenekarának egy daláról film készül, amely a Youtube-ra kerül. Fellépések és zenei kiegészítők segítik a díjazott zenekarokat.

uh.ro/sajtóközlemény



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
sunloverdj
2014-11-14 19:51:56
Wow
Something news&great.Congratulations/Szívből gratulálunk...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."