Színes » Érdekességek

Fesztiválutó és két helyi bónusz

Lejárt a nyár, lejártak a fesztiválok. Számba vétel és két ajánló: a hétvégén egy helyen lépnek fel a város diákzenekarai.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Itthon_Ifjusag
Itthon_Ifjusag
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. szeptember 08., 10:10
0 hozzászólás. 

Rockmaraton, Tusványos, diáktábor, Félsziget, satöbbi: egymást érték a nyári nagy összeröffenések, koncertmaratonok. Sátor, sör, vigalom – utóbbi kettő tovább tart, sátorban már kellemetlenebb aludni, mint például egy hónapja.

Itthon_Ifjusag/fesztivalogato

 

Alig járt le az érettségi, máris itt volt a jubiláló Székelyföldi Rockmaraton aminek első, második, harmadik és negyedik napja is kimerítő volt azoknak, akik szeretik a rockmuzsikát. Aztán jött a Tusványos, az erdélyi fiatalok ingyenes és nem poitikamentes fesztiválja, ahol azért láttunk Kiscsillagot, illetve a zeneipar jövőjéről is képet kaptunk, s persze nemcsak a buli volt a lényeg.

Tusványos után Bözödújfaluba is elbuszoztunk a Kiscsillagért, de a FIERD-tábor a koncerteken kívül nem volt ránk nagy hatással. A legnagyobb erdélyi fesztivált, a Félszigetet sem hagytuk ki, hiszen végig ott voltunk, megnéztük Iggy Pop-ot, észrevettünk mindent és mindenkit, aztán sátrat bontottunk. Több fesztiválba belevert az eső, de hát ez mindig így szokott lenni – kedvünket nem szegte, valószínűleg megyünk jövőre is.

Nemcsak itthon

Szerkesztőségünk némely tagja nemcsak az itthoni kínálatból válogatott, hanem olyan magyarországi fesztiválokra is eljutott, mint a Pécs melletti Fishing on Orfű júniusban vagy a szintén Pécshez közeli Ördögkatlan augusztusban, illetve a magyarországi fesztiválok legnagyobbika, a Sziget Fesztivál.

Még hat lövés

A nyárral együtt a strandszezon is véget ért, de egy jó buli még maradt az ifjak számára: a hét végén (szeptember 9-10) a városi strandon két nap alatt fellép az udvarhelyi diákzenekarok színe java. A Summer Break – Open Air Weekend elnevezésű rendezvény pénteken és szombaton zajlik, első nap a koncertek este 8 órától kezdődnek. Fellép a Gloomy Afternoon, a Heaven's Tear és a Rock Revolution Band, éjféltől pedig a Jungle Club ad otthont az afterpartynak, ott DJ Sümecz nyomja a talpalávalót.

Másnap 17 órától gitároktatást tartanak az érdeklődőknek, a koncertek sorát szintén nyolctól a Hargita Rock Band nyitja, majd a Dead Smile és a Face Today lépnek fel, aztán Valami Buli lesz Dj Messinoval és Mc Jaxyval. A rendezvényre a belépés díjtalan, a koncertek és a bulik sátorban lesznek megtartva, a helyszínen innivaló vásárolható.

stories_Szasza/Itthon/Ifjusag/rockmaraton2011/elso_nap

 

Cold Rock Fest

Ez a neve annak a rendezvénynek, amit szeptember 15-én, csütörtökön tartanak a Kossuth utcai Fényes kertben. A Molnár Endre (Monyo) által tető alá hozott rendezvényre újra összeáll a Kopó Blues Band (Monyo, Szabó Attila, Fazakas Attila, Széchely István és Fazakas Attila), de fellép a Rammbrand(t) (Kozma Attila Rammstein-tribute zenekara), a Face Today, a Monyo Project, a Contemption of Free (a gitárkurzus növendékei) és Varga András, a koncertek után pedig DJ SK (Csú) és Tóth Árpi felelősek a buliért. Három napig (szept. 15.-17.) gitárkurzusokat is tartanak a Művelődési Házban, ahol Monyo, Beke István, Derzsi Dénes és Varga András oktatja a jelentkezőket, akiket a hidegrock@gmail.com címre várnak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."