Lyukasóra » Rendezvények

Nem titok a mindennapi szemetünk útja

Először tartott nyílt napot az AVE Hargita Hulladékgazdálkodási Vállalat. Nem utoljára volt szabadtéri bemutató Udvarhelyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

NNyílt nap_AVE Hargita
Sikeres volt a premier, jöhet a folytatás. Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. június 20., 15:00
0 hozzászólás. 

Hogyan működik a szemétszállító, tömörítő autó? Kik, mivel és hová szállítják a kukába dobott háztartási szemetet, és hová kerül a szelektívből a PET palack, papír, üveg?

A kérdésekre adott választ az AVE Hargita Hulladékgazdálkodási Vállalat első ízben megszervezett nyílt napja, amit június 20-án, csütörtökön tartottak.

AVE Hargita_nílt nap, fotó: Kakasy Botond

„A környezetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés és általában a szemét útja a kukától a hulladéklerakóig nagyon érdekli, izgatja a gyermekeket. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a cekendi székhelyünkön rendszeresen fogadunk székelyudvarhelyi és környékbeli településekről érkező óvodás, iskolás csoportokat. Ez adta az ötletet arra, hogy megszervezzük a nyílt napot, ahol bemutattuk a tevékenységünket" - nyilakozta portálunknak Tóth László, az AVE Hargita ügyvezető igazgatója.

Az akció a reméltnél is sikeresebb volt: a helyszínen nem csak gyermekek, de nagyon sok felnőtt is megfordult. Mindenki kipróbálhatta azokat a szemétszállító, takarító- és egyéb munkagépeket, amelyek heti, napi rendszerességgel összegyűjtik a háztartási szemetet, megtisztítják a portól, szeméttől a város utcáit.

„Mi is meglepődtünk az érdeklődés mértékén, hiszen csak a délelőtti órákban több százan megfordultak a helyszínen. A visszajelzések is pozitívak, ezért megismételjük a nyílt napot. Lesz folytatás, nem csak Udvarhelyen, hanem más helységekben is, ahol cégünk szolgáltat"- összegezett elégedetten az ügyvezető.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."