Lyukasóra » Rendezvények

Udvarhelyiek kaptak esélyt Amerikában tanulni

Két gimis diák eséllyel pályázik a bostoni MIT egyhónapos start-up programján való részvételre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

IfjusagiUzletiProgram
Ifjúsági Üzleti Program
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2015. augusztus 06., 10:35
0 hozzászólás. 

Vállalkozói, marketing és média ismereteiket bővíthették függetlenül attól, hogy milyen pályát választanak azok az erdélyi magyar fiatalok, akik jelentkeztek az Ifjúsági Üzleti Program ez évi táborába. A középiskolásokat célzó képzési programra Brassó, Maros, Hargita, Szatmár, Kolozs és Bihar megyékből, illetve Magyarországról is érkeztek diákok. A résztvevő száz diákból 41-en voltak Székelyudvarhelyről.

Négy szakterületen, média és kommunikáció, marketing, alapszintű üzleti tervezés, illetve emelt szintű üzleti tervezés témákban mérettek meg a táborozók. A résztvevők csapatokban dolgoztak és egy hét alatt alkottak meg egy üzleti tervet, egy marketingtervet, vagy egy professzionális kiadványt.

A projektek kivitelezése mellett a jelenlevők magyarországi és helyi előadókat is meghallgathattak – nyilatkozta portálunknak Ambrus Levente, a tábor egyik szervezője. A táborban előadást tartott Sógor Csaba EP-képviselő, Szécsi Kálmán, a Raiffeisen bank regionális igazgatója és Filer Lóránd, a Prisma csoport vezetője.

KelemenKincso

Kelemen Kincső

Az idei év újdonsága, hogy a magyarországi és erdélyi táborok résztvevői közül négy tehetséges fiatal egyhónapos amerikai ösztöndíjban részesül. Azaz a kiemelkedően jól teljesítő diákok részt vehetnek a 2016-os MIT Launch Summer (Boston, MA, USA) egy hónapos amerikai start-up programján. A csíkszeredai tábor négy győztese közül ketten székelyudvarhelyiek. Kelemen Kincső és Szőcs Nikolett, a Tamási Áron Gimnázium diákjai, akik így eséllyel pályáznak a jövő évi MIT programon történő részvételre.

SzocsNikolett

Szőcs Nikolett

A Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány szervezésében tizenöt éve Erdélyben és Magyarországon is meghirdetett program idei évének lebonyolításában társszervezőként a CTP Transylvánia Egyesület, a Hotel Salvator és a Románia Magyar Közgazdász Társaság működött közre. A képzés július 26. és augusztus 1. közötti zajlott Csíkszeredában, a csíksomlyói Salvator Hotelben.

 


címkék: mit amerika diák

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."