Pontát is utolérte a DNA

Többrendbeli okirathamisítással, pénzmosással, adócsalásban való bűnsegédlettel és összeférhetetlenséggel gyanúsítják a miniszterelnököt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

VictorPonta-1
Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. június 05., 12:12
0 hozzászólás. 

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) szerint a bűncselekményeket 2007-2008-ban, ügyvédi tevékenysége idején követte el a szociáldemokrata politikus, amikor párttársa - a korrupcióval gyanúsított - Dan Șova szenátor ügyvédi irodájával állt üzleti kapcsolatban.

Pontát miniszterelnökként összeférhetetlenséggel is gyanúsítja a DNA arra hivatkozva, hogy korábbi megbízóját, Dan Șovát különböző miniszteri tisztségekbe nevezte ki.

A DNA a képviselőház hozzájárulását kérte, hogy lefolytathassa az eljárást a törvényhozói mandátummal rendelkező Victor Ponta miniszterelnök ellen.

Klaus Johannis államfőtől Ponta miniszteri tisztségéből való felfüggesztését kérte a DNA azoknak a vádpontoknak a kivizsgálása idejére, amelyekkel Pontát korábbi, ügyvédi tevékenysége miatt gyanúsítják.

Victor Ponta miniszterelnök pénteken ügyvédje kíséretében kihallgatásra jelentkezett a korrupcióellenes ügyészség (DNA) épületében.

Az épületnél várakozó újságíróknak távozáskor azt mondta, gyanúsítottként idézték be, Dan Șova szociáldemokrata szenátor - Ponta volt kampányfőnöke - ügyében.

Șovát, akinek az előzetes letartóztatását több ízben megakadályozta a szenátus, két olténiai hőerőművel (Turceni-Rovinari) 2007-ben kötött ügyvédi szerződése miatt hivatali visszaélésben való bűnsegédlettel és jogtalan haszonszerzéssel gyanúsítják. Victor Ponta jogászként abban az időszakban üzleti kapcsolatban állt a Șova ügyvédi irodával.

A kormányfő fél óra után szabadon távozott a DNA épületéből.

"Nagyon jó az, hogy az ellenzék ma (pénteken) bizalmatlansági indítványt nyújt be a parlamentben. Egy európai demokratikus országban a politikai csaták a parlamentben zajlanak, nem a korrupcióellenes ügyészségen" - írta Ponta pénteken egy Facebook-bejegyzésben, azt érzékeltetve, hogy ügyészségi kihallgatása és az ellene kezdeményezett bűnvádi eljárás politikai indíttatású.

Korábban Ponta több alkalommal tett ironikus megjegyzéseket arról, hogy őt csak a DNA tudja leváltani, nem az ellenzék, mert a szociáldemokrata kormánynak megnyugtató többsége van a parlamentben.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."