Oprea mégsem plagizált?

Az oktatási tárca bizottsága szerint nem plagizált az ideiglenes kormányfő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

GabrielOprea
Gabriel Oprea
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. július 09., 09:17
0 hozzászólás. 

A kormány alárendeltségébe tartozó tudományos kutatások etikai bizottsága megállapította, hogy Gabriel Oprea ideiglenes miniszterelnök nem követte el a plágium vétségét doktori dolgozata megírásakor - közölte szerdán az oktatási minisztérium.

A testület azt követően foglalt állást, hogy hat nappal korábban a Bukaresti Tudományegyetem etikai bizottsága plágiumgyanú miatt vizsgálatot indított Oprea doktori dolgozata ügyében. A Hotnews című hírportálon megjelent elemzés szerint ugyanis a dolgozat több olyan bekezdést tartalmaz, amelyeket a szerző más tudományos munkákból vett át forrásmegjelölés nélkül. Az egyetem etikai bizottsága még nem közölte saját vizsgálatának eredményét.

Az oktatási minisztérium leszögezte, hogy az ő alárendeltségébe tartozó etikai bizottság az egyedüli, amely a magas rangú tisztségviselők elleni hasonló feljelentések tisztázására hivatott. A minisztérium közleménye szerint a bizottság megállapította: Oprea dolgozata esetében nem igazolódott be a plágiumgyanú. Hozzáteszik, hogy a tudományos munkát "a jog(tudomány) területén elismert, tekintélyes szakemberek vizsgálták meg".

A hivatalát várhatóan csütörtökön ismét átvevő Victor Ponta miniszterelnököt - aki térdműtéten esett át Törökországban, és erre az időszakra helyettesítette az egyébként miniszterelnök-helyettes Oprea - 2012-ben szintén plágiummal vádolták meg. Akkor a bukaresti egyetem etikai bizottsága mellett az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanács is megállapította az ő esetében a plágiumot, de a testületet az akkori oktatási miniszter feloszlatta, még mielőtt döntését közzétehette volna. Ponta végül tavaly decemberben önként mondott le doktori címéről.

Oprea 2000-ben védte meg A büntetőjogi feljelentés eljárása című doktori dolgozatát a Bukaresti Tudományegyetem jogi karán.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."