Lemondatnák a kormányfőt a liberálisok

Szerdán tárgyalják a parlamentben a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt, Dragnea szerint nincs veszély.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

dragnea
Liviu Dragnea Fotó:archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. február 06., 14:42
0 hozzászólás. 

Az indítványt, amelynek címe A Grindeanu kabinet - a nemzettel dacoló kormány. Ne törvényesítsétek a lopást Romániában, a Nemzeti Liberális Párt és a Mentsétek meg Romániát Szövetség parlamenti képviselői február 1-jén nyújtották be.

Az indítványban a PNL és az USR követeli, hogy Sorin Grindeanu vállalja a felelősséget az elkövetett hibáért, a Btk.-t módosító kormányrendeletért, és mondjon le miniszterelnöki tisztségéről. Az indítványt a Népi Mozgalom Párt mind a 25 parlamenti képviselője is támogatja.

„Belátjuk, hogy abban a hálátlan szerepben volt, hogy kénytelen volt engedelmeskedni a pártvonalon érkezett utasításnak, hogy közvetlen főnökét, Liviu Dragneát megmentse egy esetleges jövőbeni jogerős ítélettől. Ezzel együtt vállalnia kell a felelősséget a módosítások kiadásával elkövetett hibáért és mennie kell!" – mutat rá a 124 képviselő által aláírt bizalmatlansági indítvány.

Raluca Turcan, a PNL ügyvivő elnöke szerint ugyanakkor Florin Iordache igazságügyi miniszternek és Liviu Dragnea képviselőházi elnöknek is le kellene mondania.

Liviu Dragnea szerint a kormánynak nincs oka a lemondásra, mert a PSD képviselői egyértelműen kiálltak a kormány mellett.

A szociáldemokraták vezetője úgy vélekedett, elméletileg nem veszélyezteti a kormányt a szerdán parlamenti vitára kerülő bizalmatlansági indítvány.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."