Augusztustól csak receptre adnak Algocalmint

A legnépszerűbb fájdalomcsillapító, az Algocalmin és a metamizolt tartalmazó gyógyszerek, csak recept felmutatásával válthatók majd ki.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. január 18., 10:01
1 hozzászólás. 


Fokozatosan vezetik be az újkeletű intézkedést – tájékoztat az Országos Gyógyszerügynökség, mindezt úgy, hogy augusztustól már az összes ilyen összetevőt tartalmazó gyógyszert csak orvos írhatja fel. Az Európai Bizottság szerint a metamizolt tartalmazó orvosságok fogyasztása a fehérvérsejtek pusztulásához vezet, és nagyon kiváltságos esetekben emiatt a páciensek immunrendszere legyengülhet - igaz, Romániában eddig egyetlen ilyen esetet sem regisztráltak.

Az Országos Gyógyszerügynökség értesítése szerint 2011. február és július között fokozatosan vezetik be azt az intézkedést, amelynek értelmében minden metamizolt tartalmazó gyógyszer - Algoremin, Fabocalm, Metamizol Solacium, Algiotop, Algoblock, Algocalmin, Algozone, Alindor, Metamizol Farmacon, Quarelin, Novocalmin, Sintocalmin, Centralgin - csak és kizárólag receptre lesz kapható.

Az Európai Unió országaiban jelenleg Romániában, Bulgáriában és Lengyelországban kaphatók vény nélkül a fentebb említett alapanyagból készült gyógyszerek. Országunkban jelenlet az Algocalmin számít a legnépszerűbb gyógyszernek, ám az orvosok szerint bőven akad más fájdalomcsillapító, amivel helyettesíteni lehet a klasszikussá vált, leginkább fejfájásra szedett készítményt.

uh.ro/mediafax.ro


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ooloo
2011-01-18 12:49:09
Gyógyszerháború

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."