A WikiLeaks szerint maffiózókkal melózik a román kormány

Románia EU-csatlakozása előtt Onno Simmons EU tanácsos a következőket mondta: "Hagyjátok, hogy mossunk pénzt Romániában, cserébe nem támadunk román célpontokra – ez bizonyos arab csoportok és Románia kormánya közti megegyezés."

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 29., 10:02
1 hozzászólás. 


A washingtoni amerikai nagykövetségnek küldött bizalmas táviraton nincs dátum, de a kontextusból ki lehet következtetni, hogy 2006-ban kelt. A távirat tárgya: terrorizmus elleni küzdelem, párbeszéd az iszlámmal, szervezett bűnözés – olvasható a manna.ro-n.

A táviratban többek között egy Oroszországban megszervezendő G8-as találkozóról van szó, amelyen Simmons azt állította, hogy "a maffia ártalmas és titkos szerepet játszik Romániában". Hiányolja a román sajtó és a rendőrség részéről a bandák közötti harcokra, gyilkosságokra vonatkozó híreket. Szerinte a romániai maffia annyira hatékony, hogy nincs is szükség lövöldözésre ahhoz, hogy valakit eltegyenek láb alól.

Simmons nem tudott konkrét adatokat, bizonyítékokat felmutatni, de szerinte a román maffia a kormány "radarja" alatt működik, sőt együttműködik vele. Simmonst a bukaresti diplomaták az egyik legszkeptikusabb hangként tartják számon Románia EU-integrációja kapcsán – vélik az amerikaiak.

Egy másik titkosnak jelölt táviratban az AEÁ romániai iszlám közösségbe való beavatkozásáról van szó, illetve arról, hogy Törökország ennek nyílván nem örvend, hisz a Fekete Tenger térségében él Romániában a legtöbb muszlim (túlnyomórészt török).

A táviratban az áll, hogy egyszerre próbálják erősíteni a tenger melletti katonai bázisokat (amelyek az amerikaiak rendelkezésére állnak), és pozitív párbeszédet fenntartani az ottani iszlám közösséggel.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
petraslajos
2011-03-29 23:12:28
Korrupt országnak korrupt politikusai vannak.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."