Külföldön szerepeltek a pingpongosok

Újvídéken, egy nemzetközi tornán vettek részt az udvarhelyi ifjú asztaliteniszezők.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
CservikSzerbia

Cservik ezüsttel hangolt a Szuperligára

Belgrádban remekelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
SebastianLoso

Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új...
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...

ujvidek_009
ujvidek_009
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY ISTVÁN, PÁL GÁBOR
2009. december 16., 08:00
0 hozzászólás. 


Hétfő késő este érkeztek haza a Székelyudvarhelyi ISK-FSK asztaliteniszezői a december 12-13-án lezajlott Joola 2009 újonc Nemzetközi Turnéról, amely a szerbiai Újvidéken került megrendezésre. Több mint 20 ország 400 sportolója mellé kaptak meghívót a székely pingpongosok is. Ottlétükkor az Ada városi asztaliteniszezők nem mindennapi vendégszeretetét élvezve készültek a rangos tornára. Három kategóriában voltak érdekeltek a mieink, akik sajnos szinte egytől egyig hűléssel küszködve utaztak, így György István edző csapatának nehéz volt egy érmes pozíció közelében végeznie.

ujvidek_009

A tízéves kategóriában Kövecsi Tamás volt érdekelt, ő könnyedén vette a csoportmérkőzéseket, a főtáblán is magabiztosan lépegetett előre egész a nyolcaddöntőig, ahol sajnos vereséget szenvedett. Az ifi II-es kategóriában már nem volt ilyen könnyű dolga a csoportmérkőzések során Péter Nándornak, és Dombi Tihamérnak sem. Utóbbi nagyszerű játékkal és küzdeni akarással jutott elsőként csoportjából a legjobb 32 közé, Nándinak ez csak másodikként sikerült.

A folytatás is nagyszerűen alakult, Tihamér nagy csatában 3-2-re múlta felül
ellenfelét, Nándi pedig 3-0-ra intézte el az ötödikként kiemelt hazai játékost ésjutottak mindketten a nyolcaddöntőbe. Itt viszont mindkét asztaliteniszezőnk a szerb válogatott első két játékosával találkozott, akiken nem sikerült továbbjutniuk. Így a nyolcaddöntőben megszakadt a kiváló sorozat, ami panaszra nem ad okot, tudva az egészségi állapotukat.

Lányaink nem tudtak a hűlésből felpörögni a versenyre, mindhárom játékosunk (Abrán Mónika, Veres Boróka, Kalóz Anita) elbukta a továbbjutást a csoportjából.

Következhet egy rövid megérdemelt pihenés a megerőltető és hosszú őszi szezon után, az ünnepek lejártával pedig már rögtön a mélyvízben folytatódik a versenyzés, hisz január folyamán az újoncok egy rangos tornán szerepelhetnek Kecskeméten. Ezen kívül van két top 12-esünk Péter Nándor és Demeter Hunor személyében, akik az ifi II-es illetve ifi III-as korosztályban képviselik városunkat az ország 12 legjobb játékosának versenyén.

Természetsen folytatódik az A és B divíziós csapatbajnokság egy itthoni fordulóval, január 30-31-én a székelyudvarhelyi sportcsarnokban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."