Asztalitenisz: Tamás Szabolcs bronzérmes lett az országos csapatbajnokságban

Kitűnő eredményt produkált az udvarhelyi asztaliteniszező, az ifibajnokság csapat-döntőjében harmadik lett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
CservikSzerbia

Cservik ezüsttel hangolt a Szuperligára

Belgrádban remekelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
SebastianLoso

Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új...
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...

tamasszabolcsesgyorgyszilard
Tamás Szabolcs és udvarhelyi edzője, György Szilárd. Fotók: ISK Fejér SK
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. április 04., 14:31
0 hozzászólás. 

Elsőéves ifiként állhatott hétvégén a dobogó harmadik fokára a román ifjúsági csapatbajnokság döntőjében az udvarhelyi Tamás Szabolcs asztaliteniszező. A csapatdöntőre a Buzău-i CSM-hez kölcsönadott játékos a korábbi években junior II-es országos bajnoki címet is szerzett ezzel a felállással, sőt még két évig ebben a korosztályban versenyzik. Az udvarhelyi csapatok tartalékosan és fiatalabbakkal vettek részt a döntőn, több meghatározó játékos is kimaradt a keretből betegség miatt, de így is két csapattal sikerült a végső tizenhatos döntőbe kerülnie.

Tamás Szabolcs csapata már az elején meglepetést szerzett, hiszen a selejtezőcsoportokban sikerült legyőznie az éremesélyesnek számító besztercei Olimpiai Központot, valamint könnyed győzelmet aratni a konstancai Farul és Afumați csapatai ellen. A középdöntő csoportba magukkal vitték a Beszterce elleni győzelmet, a serdülő román válogatott alkotta szintén besztercei alakulat ellen aratott győzelmükkel már a legjobb négy között tudhatták magukat.

A középdöntő csoport rangadóján elszenvedték az első vereséget a későbbi bajnok Câmpulung csapata ellen. A döntő négyes csoportba még bejutott a konstancai LPS valamint Câmpulung második számú csapata, az ifi világranglistát vezető Pletea vezette tengerparti együttestől 4-2-es vereséget szenvedtek Szabolcsék, majd a bronzmérkőzésen 4-3-ra sikerült legyőzni a hazaiakat, ezzel pedig megszerezni a bronzérmet.

gyorgyszilardescsapata

Az udvarhelyi klub két együttessel is a legjobb tizenhat közé tudott kerülni, a Sánduly Levente, Szabó Hunor és Szőcs Bence alkotta első csapat a selejtező tornát követően legyőzte Câmpulung harmadik csapatát, majd vereséget szenvedett Konstanca, Kolozsvár és a házigazdák második számú együttese ellen. A győzelem a továbbiakban sem akart meglenni, Mioveni, Craiova és a Konstancai Farul ellen egyaránt vesztesként hagyták el az asztalt a fiúk, így a tizenötödik helyen zárták a döntőt.

A Jenei Barnabás, Karácsony Dániel és Balázs Csaba alkotta csapat tizenhatba jutása meglepetésnek számított, hiszen csak Balázs volt junior I-es a trióból, a két fiatalabb viszont nagyszerűen helytállt a nagyobbak között. Győzelemmel kezdtek Mioveni és Chiajna csapatai ellen, ezzel pedig bebiztosították a folytatást a helyosztókon, a folytatásban vereséget szenvedtek Craiova, Konstanca, Afumati és Câmpulung csapatai ellen, a konstancai Farul legyőzésével pedig a tizennegyedik helyet sikerült megszerezni az induló harminchat csapat közül.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."