Vasárnap szurkoljunk együtt pingpongozóinknak!

A labdamenet közben ne ordíts, ne kiabálj, csak utána. De akkor nagyon! Gyere pingpongmeccsre, ilyet nem nagyon láttál!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
CservikSzerbia

Cservik ezüsttel hangolt a Szuperligára

Belgrádban remekelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
SebastianLoso

Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új...
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...

asztali
A György István, Tamás Szabolcs, Kádár Tibor és Fejér Konnert András négyesből vasárnap hárman állnak asztalhoz
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. február 22., 12:10
0 hozzászólás. 

Az utóbbi tizenöt év legfontosabb asztalitenisz-meccsét játssza vasárnap a Székelyudvarhelyi ISK Fejér csapata. Jövőre szuperligás lehet a csapat, ha hozza a játszmákat.

A román csapatbajnokság A divíziójának rájátszásában a feljutásért zajló meccs első mérkőzése zajlik az udvarhelyi sportcsarnokban február 26-án délután 5 órai kezdettel. A György Szilárd edző vezette, Fejér Konnert András, Kádár Tibor, Tamás Szabolcs és György István alkotta csapat az alapszakaszban csoportja második helyén végzett, ami azt jelenti, hogy a másodosztály másik csoportjának első helyezettjével, az Aradi CSM-vel játszanak.

Tizenöt éve volt ilyen

Utoljára a 2002-2003-as szezonban szerepelt udvarhelyi együttes a legfelsőbb osztályban, akkor György Szilárd, Mózes Gyula, Bihari Lehel és György István alkották a csapatot. Belőlük György István a mai együttes keretében is benne van, a felnőtt ranglista 27. helyén áll, a legtapasztaltabbnak azonban Fejér Konnert András számít, aki évekig a német bajnokságban játszott. Külön érdekesség az is, hogy Fejér Konnert András utoljára 1988-ban, még ifjúsági játékos korában játszott hivatalosan szülővárosa, Székelyudvarhely színeiben a város közönsége előtt – vasárnap az ötvenegy éves sportember ismét asztalhoz áll.

Kettejükön kívül a sepsiszentgyörgyi Kádár Tibor is a csapat tagja, ő profiként megjárta a magyar, angol és francia bajnokságokat is, illetve a tizenhét éves Tamás Szabolcs – utóbbi volt ifi román bajnok csapatban, egyéni Román Kupa győztes, valamint több hazai és nemzetközi tornán is dobogós volt.

Az ellenfél is kemény

Ami az aradiakat illeti, ott is van nagyon tapasztalt játékos a 40 éves Berg Walter személyében, de Mladin Paul is ott játszik, aki a felnőtt román ranglistán a 20. helyen áll. A 27 éves Roman Bogdan többszörös román ifibajnok, olasz és a norvég másodosztályban is játszott. A negyedik Munteanu Lucian, aki jelenleg a 69. a román ranglistán.

Az udvarhelyi meccs visszavágója március 12-én lesz Aradon – az jut fel a szuperligába, amelyik az öt játszmáig menő találkozókon jobb játszma-arányt produkál. A mérkőzés hivatalos szövetségi megfigyelője a marosvásárhelyi Romeo Lupașcu lesz, az asztali bíró pedig a székelyudvarhelyi Görgényi Levente. Az asztaliteniszben a labdamenetek közben nem illik bekiabálni, beletapsolni, csak annak a végén – nagyon fontos, hogy soprtszerűen buzdítsuk pingpongozóinkat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."