Új asztaliteniszcsapat Székelyudvarhelyen

Egyre több olyan hír lát napvilágot, hogy egyesületek, csapatok szünnek meg, ellenben csütörtökön egy új indulását jelentették be Székelyudvarhelyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
CservikSzerbia

Cservik ezüsttel hangolt a Szuperligára

Belgrádban remekelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
SebastianLoso

Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új...
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...

Asztalitenisz_fit_feel
Asztalitenisz_fit_feel
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2010. október 07., 18:15
0 hozzászólás. 

A Székelyudvarhelyi Fit Feel SE férfi asztalitenisz-csapatot létesített és indított el az országos bajnokságban. A kizárólag helyi sportolókból álló gárda az idény elején sikeresen megvívta a selejtezőt, így az őszi szezontól már a B osztályban szerepel. Itt egy hazai rendezésű első tornán is asztalok mellé álltak, ahol két győzelmet (9-8 a Bukaresti SK I-el, 9-1 a Topoloveni-nyel), illetve egy vereséget könyvelhettek el (7-9 a Brassói CSM-el).

Amint a csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, a gárda a másodosztályba való feljutást célozta meg. A klub célja, hogy az utánpótlásra épülő minőségi asztalitenisz alapjait rakja le, a székelyudvarhelyi és a környékbeli gyerekeket pedig felkészítse a versenysportra. Tavaly már elkezdték a munkát a 4-7 év közti fiatalokkal.

Már a kezdetektől egy profi klubot szeretnének felépíteni, ahol a vesrenysport mellett jól megfér az asztalitenisz, mint diák- és szabadidősport. Jelenleg közel húsz gyerek jár már edzésre, a kezdők heti kétszer, a haladók pedig napi rendszerességgel tanulják a sportágot. Ezen kívül a városi bajnokságot is a klub szervezi, ahol több mint száz sportolni vágyó érdekelt.

Asztalitenisz_fit_feel

„Rendelkezésre áll nálunk minden ami szükséges egy profi együttes előteremtéséhez. A támogatókkal együtt már idéntől belevágtunk az országos bajnokságon való részvételbe. Senki se gondolja, hogy óriási összegről van szó, hiszen itt csak a gárda utaztatása számít költségnek, így évi 12-15 ezer lej szükséges a csapatnak. Az ifiket pedig már idéntől visszük megmérettetésre" - mondta Dorsonczky József, klubelnök.

A felnőtt csapat összetétele: Görgényi Levente (edző-játékos), Jobb Levente, Márton Zoltán, Forgács B. Csanád, Moldván Zsolt és László Zsolt. Amint Görgényi elmondta, a bajnokság igencsak kiegyensúlyozott: „Az első helyen kellene zárnunk a négy tornát követően, majd azután elérni a feljutást. Nagyon apróságok fognak dönteni a végén. Ami az utánpótlás-nevelést illeti, várjuk folyamatosan mind a fiúkat, mind a lányokat, elsősorban az 5-7 éveseket".

A soron következő tornán az udvarhelyiek október végén Brassóban vendégszerepelnek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."