Sport » Egyéb sport

Fuss Tihadárig!

Idén szeptember 28-án szervezi a Feel Good Sportegyesület a VIII. Tihadár Emlékfutást.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Tihadár emlékfutás
Fotó: Archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. szeptember 25., 10:25
0 hozzászólás. 

Az emlékfutást 9 évnyi szünet után 2012-ben a székelyudvarhelyi Feel Good Sportegyesület élesztette újjá, és azóta minden év őszén a Jézus-kápolna és Szarkakő közötti útvonalon szervezik meg.

A Tihadár Emlékfutás alkalmával a közösségi futás élményét szeretnénk erősíteni egy családias, baráti megmozduláson. Az emlékfutás egyik kiemelt célja a sport és kultúra közötti kapocs létrehozása – közölték a szervezők.

A résztvevőknek az egészséges futás mellett lehetőségük van megismerni a ma már nem létező falvak térségét, melyek lakói többnyire a XVI. században költöztek be Székelyudvarhelyre. Ezek a falvak a következők voltak: Gyárosfalva, Szentimrefalva, Dánfalva, Tihadár.

Egy baráti, családias hangulatú élményfutásra invitálunk minden mozogni vágyót, ahol nem a fizikai teljesítőképességre fektetjük a hangsúlyt, hanem a természetben való közös mozgás szépségeire, kulturális értékeink felelevenítésére. Szívesen várjuk mindazokat is, akik nincsenek kirobbanó formában, esetleg kételkednek saját fizikai képességeikben, hiszen csak az lesz a fontos, hogy teljesítsd a távot, és hogy érezd jól magad – invitálnak a szervezők.

A Haáz Rezső Múzeum munkatársai a  program részeként bemutatót tartanak a Jézus Szíve kápolna és a futás útvonalát képező valamikori települések rövid történelméről.

Az emlékfutásra szeptember 28-án, vasárnap a Jézus-kápolnánál lehet jelentkezni 8 óra 45 perc és 9 óra 45 perc között. A start 10 órától lesz és körülbelül 15 kilométer hosszú távot kell leszaladni. A 14 évnél fiatalabbak csak szülői vagy tanári felügyelettel jelentkezhetnek.

Az eseménnyel kapcsolatos információkat Ilyés Lórándtól kaphatnak a 0747-454-236-os telefonszámon, vagy ide kattintva.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."