Sport » Egyéb sport

Fuss vissza a múltba

Olyan falvak térségét ismerheted meg, amelyek lakói évszázadokkal ezelőtt beköltöztek Székelyudvarhelyre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Emlekfutas
Tihadár emlékfutás, Ilyés Lóránd archívuma
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. szeptember 28., 13:49
0 hozzászólás. 

Visszafuthatsz a múltba a székelyudvarhelyi Feel Good Sportegyesület által szervezett XI. Tihadár Emlékfutáson, október 1-jén, vasárnap. A sportegyesület 2012-ben élesztette újjá az emlékfutást, amely minden év őszén a székelyudvarhelyi Jézus Szíve kápolna és Szarkakő közötti 15 kilométeres útvonalon zajlik.

Akárcsak tavaly, a családosok is bekapcsolódhatnak az emlékfutásba, az ő futamuk 4 kilométer hosszú, és a csapatok minimum 2 személyből állhatnak, egy 14 évnél fiatalabb kiskorúból és egy 18 évnél idősebb felnőttből, akiknek együtt kell teljesíteniük a kijelölt távot, futva vagy sétálva. A legvégén minden család meglepetésben részesül.

Az emlékfutás nem verseny jellegű, nem a fizikai teljesítőképességre fektetik a hangsúlyt, hanem a természetben való közös mozgás szépségeire, minőségi idő eltöltésére, kulturális értékeink felelevenítésére.

A résztvevőknek lehetőségük van megismerni olyan ma már nem létező falvak térségét, mint Gyárosfalva, Szenimrefalva, Dánfalva vagy Tihadár. Ezek lakói többnyire a XVI. században költöztek be Székelyudvarhelyre.

Vasárnap a Jézus Szíve Kápolnához kilenc órára várják az egyéni részvevőket, tíz órára a családokat regisztrációra. Előbbiek rajtja 10, utóbbiaké 11 órára van kiírva, mindkettő előtt technikai eligazítást tartanak. A résztvevőknek ingyenes az iratkozás, további információkért Ilyés Lórándot, a Feel Good Sportegyesület elnökét lehet felhívni a 0747 454 236-os telefonszámon.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."