Sport » Egyéb sport

Első győzelmét aratta sérülése után

Újra ringbe szállt Udvarhely első és egyetlen profi ökölvívója, Katona Ferenc.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Feka-boksz
Katona Ferenc egyhangú pontozással győzött
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. február 27., 14:58
0 hozzászólás. 

Szombaton profi magyar ökölvívó gálát rendeztek a Budapest Fight Centerben, ahol két magyar bajnoki és egy kisvilágbajnoki övet is átadtak, de minket a felvezető mérkőzésen ringbe szálló, udvarhelyi bokszoló Katona Ferenc eredménye érdekelt.

» A Katona Ferenccel készült portréinterjúnkat itt olvashatod

Katona 69 kilogrammos súlycsoportban a nála alacsonyabban rangsorolt Bokros Valentinnel mérkőzött. Ellenfele a második menetben földre is került, de feltápászkodott és folytatta a küzdelmet, amely alatt újabb pofonokat fogadott.

Bár az udvarhelyi ökölvívónak nem sikerült kiütéssel győznie, végül egyhangú pontozással emelték magasba a kezét a találkozó után.

A Sasvári Tamás, Döry Miklós és Gabris Bulcsú játékvezető trió egyöntetűen 39 pontra értékelte  Katona teljesítményét, míg ellenfele egyik bírótól 35, a másik kettőtől 36 pontot kapott.

„A visszatérés utáni első bunyón, amely döntetlennel végződött, még éreztem, hogy kicsit fáj a vállam, most nem volt számottevő, de lehet, picit merevebb voltam, mint eddig" – mesélte az ökölvívó, aki 2016 telén vállsérülést szenvedett, de azóta már két mérkőzésen van túl.

A sérülés után január végén lépett először ringbe, akkor pontozással döntetlennek ítélték meg Józsa Sándor ellen vívott meccsét.

Katona utolsó két mérkőzésével javította mérlegét, 7 győztes meccse mellett 1 döntetlenje és 4 veresége van, amellyel jelen pillanatban 637-edik az 1800 bokszolót tartalmazó világranglistán, magyar viszonylatban pedig tizedik súlycsopotjában.

Katona portálunknak elmondta, két-három hét múlva vívja következő mérkőzését, de még egyelőre nem tudja, hogy kivel, addig is pihen egy kicsit, és folytatja az edzést.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."