Sport » Egyéb sport

A szív legyőzte a technikát

Katona kiütötte eddig veretlen ellenfelét, síri csend fogadta a technikai K.O.-t Budapesten.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

KatonaFerencRozsas
Katona kezét emelik a magasba, fotó: Katona Ferenc archívuma
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. szeptember 25., 12:15
0 hozzászólás. 

A magyar fővárosban lépett ringbe a székelyudvarhelyi Katona Ferenc az amatőr múlttal is rendelkező, a profik között addig veretlen Rózsás Gyula ellen szombaton, szeptember 23-án. A hétvégi gála egy színes ökölvívó esemény volt, több mérkőzést rendeztek, amelyeken magyar, szlovák és angol ökölvívók küzdöttek meg, emellett gyerekbemutató és női ökölvívás is szerepelt a programban.

Katona egy hónapja ugyanitt Horváth Krisztiánnal mérkőzött, most az amatőr-múltú Rózsással kellett megküzdenie, aki emiatt sokkal technikásabb ellenfélnek bizonyult. A magyarországi bokszoló az első két menetben simán vezetett pontozással: „ügyesebb volt, magasabb volt, technikásabb volt, az amatőr múlt nagyon érződött"– mondta róla Katona.

A harmadik sorsdöntő menetben megpróbálta minél inkább kifárasztani, egy testtalálatot is bevitt, amely szerinte belassította Rózsást. „Nekiszorítottam a kötélnek és egy jobb csapottal eltaláltam állon, ő le is terült" – mesélte a találkozó végét Katona. Ellenfelére rászámoltak, és ugyan hat másodperc után még felállt, annyira tántorgott, hogy a bíró nem engedte tovább a meccset, technikai kiütéssel győzött Katona.

Az eddigieknél sokkal fontosabbnak tartja ezt a győzelmet ellenfelének amatőr múltja miatt, aki emiatt esélyesebb is volt a ringben. Katona elmondása szerint a levegő is megfagyott a teremben, amikor beszüntették a meccset, hiszen többen is Rózsás budapesti edzőtársai közül ott voltak a helyszínen. A veretlenségét elveszítő Rózsás menedzsere a találkozó után odaszólt Katonának, hogy „ilyen, amikor a szív legyőzi a technikát".

Az udvarhelyi ökölvívó újra itthon van, nagyszerű erőben érzi magát és készül a következő mérkőzésére. „Most nagyon összejött minden, a súlyom is tökéletes volt, a magyarországi rangsorolásban is már a negyedik vagyok" – lelkendezett Katona, aki tizedik győzelmét könyvelte a profik között.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."