Sport » Egyéb sport

A korábbi belga bajnokkal nézett farkasszemet Katona

Belgiumba utazott Udvarhely egyetlen profi ökölvívója, ahol a világranglista 87. helyezettjével találkozott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Katona Jamoye
Katona és Jamoye a mérlegelésnél, fotó: Katona archívuma
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. május 22., 11:57
0 hozzászólás. 

Súlycsoportja világranglistájának nyolcvanhetedik helyezettjével, Steve Jamoye-al küzdött a székelyudvarhelyi Katona Ferenc szombaton. A belga ellenlábas korábban országos bajnok volt súlycsoportjában, és a mérkőzés előtti állása húsz győzelem és mindössze három vereség volt.

A mérkőzés előtt csupán másfél héttel kapta a lehetőséget Katona, és mivel a Buciuc elleni találkozón úgy érezte, remek formában van, vállalta a küzdelmet. A hat menetes meccset a belga Verviers városában rendezték.

„Most nagyon felszabadult voltam, az odaúton beszéltük is az edzőmmel, hogy ez volt az első alkalom, amikor nem volt gyomoridegem a meccs pillanatáig" – emlékszik vissza Katona, akinek sikerült megnyernie az első menetet.

Annak ellenére, hogy a hazai környezetben bokszoló belga, végül megnyerte a mérkőzést, az utolsó menetet is Katonának ítélték a találkozó bírái, ráadásul ekkor már felrepedt szemöldökkel és valószínűleg törött kézfejjel vívott.

„Doppingtesztre kellett sietnünk a meccs után, így nem tudtam rögtön kórházba menni, de az orvos a helyszínen töröttnek állapította meg a kézfejemet, viszont én most úgy érzem, nincs akkora baj, tudom mozgatni az ujjaimat" – meséli az ökölvívó.

A második menettől már érezte, hogy valami nincs rendben a jobbal, ezért inkább a bal kezét használta, sőt miután a szemöldöke is felhasadt, a túlzott vérzés miatt a bírók nem akarták továbbengedni a meccset, de egy néhány másodperces pihenő alatt sikerült elállítaniuk a vérzést.

A találkozó után a belga kezét emelték a magasba, mindhárom pontozóbíró őt látta jobbnak. Átlagosan 59 pontra értékelték a Jamoye, 55 pontra Katona teljesítményét. Az udvarhelyi fiú nyolc győzelme mellett, hat vereséget könyvel el, a világranglistán továbbra is a 689-edik pozícióban van.

Katona kézfejének állapotától függően folytatja az edzéseket. „A futás meg a kondícióedzések mennek, amikhez a kezemet nem kell használnom" – mondta el kérdésünkre, és állítása szerint, ha nincsen komolyabb baj, szeretne mihamarabb vívni, mert úgy érzi, remek formában van.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."