Sport » Egyéb sport

Edzeni kezdenek csapataink, Eb-résztvevőink is lehetnek

Az SzFC új szakvezetővel kezdi meg két hét múlva a felkészülést – már meg is van, hogy ki lesz az. Az FK és az SzKC kedden kezdik az edzéseket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

vilovskivalogatottban
Vilovski két gólt is lőtt a magyar válogatottban
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2018. január 08., 15:45
0 hozzászólás. 

Az év végi és eleji ünnepek után holnaptól már edzésre fog járni az udvarhelyi sportolók egy része: a teremlabdarúgók és a kézilabdázók kedden, a harmadosztályú focicsapat és a női labdarúgók két hét múlva kezdenek. Mind a futsal-, mind pedig a kézilabdacsapatból Európa-bajnoki résztvevőink lehetnek.

Djukic is az Eb-n lesz

Az SzKC kedden megkezdi az erőnléti felkészülést egy szerb trénerrel, Alexandr Petrovic-csal – azért vele, mert Marko Sesum decemberben távozott a klubtól. A vezetőedző Dragan Djukic sincsen idehaza, hiszen a montenegrói válogatottal készül a hét végén rajtoló horvátországi Európa-bajnokságra. Három SzKC-sportoló valószínűleg ott lesz a kontinenstornán, Vjacsaszlau Szaldatcsenka és Maksim Baranau a fehérorosz, Uros Vilovski pedig a magyar válogatottban, ahol a hétvégi, svédországi felkészítő meccsen két gólt is szerzett beállósunk.

Magyarország a svédországi Jönköpingben lépett pályára a házigazdák ellen, az eredmény 29-29 lett, a két együttes még egy meccset lejátszik egymás ellen, csak azután lesz végleges kerethirdetés. A magyar válogatott három újoncot avatott a szombati találkozón, Fekete Dávid, Országh Ádám és Bartók Donát is pályára lépett, utóbbi – a sokszoros magyar válogatott székelyudvarhelyi Bartók Csaba fia – három gólt szerzett.

BartokDonat

Az Európa-bajnokság a hét végén kezdődik Horvátországban, a magyar csapat szombaton este Dániával játssza első csoportmérkőzését, majd Spanyolországgal és Csehországgal találkozik. Egyelőre Fehéroroszország bővített keretében van Baranau és Szaldatcsenka, a beloruszok ellenfelei a csoportban Franciaország, Norvégia és Ausztria lesznek.

Az FK rangadóval nyit

A futsalcsapat szintén kedden kezdi a felkészülést, február 18-án kupameccset játszik. Január 15-én összegyűl a szlovénai Eb-re készülő bővített román válogatott keret, ebbe egyelőre Szőcs Lászlót és Andrei Grigorașt hívta be Robert Lupu szövetségi kapitány. Kerethirdetés január 27-én lesz, az Eb-n Portugáliával és Ukrajnával játszik majd a csapat. A hazai bajnokság csak február utolsó hétvégéjén kezdődik, az FK a bajnok Dévát fogadja a sportcsarnokban.

Ismert kolozsvári edző jön az SzFC-hez

Az FC Székelyudvarhely hétfőn hivatalosan is bejelentette honlapján, hogy a decemberben távozott Gálhidi György helyett a kolozsvári Mészáros Alpár lesz a csapat edzője, a szakember január 22-én kezdi meg a munkát, de az utánpótlásképzésben is lesz szerepe. A cél a bentmaradás, illetve egy új csapat kialakítása, az SzFC ugyanis egyelőre kieső helyen áll.

meszarosalpar

Mészáros onnan lehet ismerős a fociszeretőknek, hogy a nyolcvanas években a Kolozsvári Universitatea jobbhátvédje volt, de Besztercén, illetve a Dukaresti Dinamóban is játszott – utóbbi csapattal bajnoki címet nyert, illetve a KEK-ben csak az elődöntőben állította meg az Anderlecht. Magyarországon, illetve a német másodosztályban játszott, ott is kezdett edzősködni, 2007-ben költözött haza. Volt a Kolozsvári U elsőosztályú, valamint másod- és harmadosztályú Kolozs megyei csapatok (Dés, Nemeszsuk, Szászfenes) edzője, de dolgozott szövetségi utánpótlás-megfigyelőként is.

A Vasas Femina felnőtt csapata szintén 22-én kezdi a felkészülést az új idényre, az együttes a harmadik helyen áll.

Február-márciustól indulnak a bajnokik, akkor látszik meg, hogy csapataink mennyire vették komolyan a szakemberek által egyre fontosabbnak tartott felkészülési időszakot.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."