Sport » Egyéb sport

Egy focirajongó véleménye

Mindenképp a sportkedvelő olvasók tudomására szeretném hozni véleményemet, ami az udvarhelyi körzeti bajnokság A csoportjának zajlását illeti.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

IMG_1682
IMG_1682
szerkesztoÍRTA: KARMI ANDRÁS
2009. november 02., 15:13
7 hozzászólás. 


Ugyanis a múlt szerdán megdöbbenve olvastam a nagy port kavaró cikket, melyben leírták a Csíki Szabolccsal kapcsolatos incidenst, tegyük hozzá, hogy egy kissé cinikus hangvételben. A kisebb botrány részleteit szeretném cáfolni illetve igazolni bizonyos feltételezéseket.

Mielőtt jobban belemélyülnék a véleményem kifejtésébe, tudatni szeretném Önökkel, hogy focirajongó létemre ki szoktam látogatni a Nyikó mentén megrendezett mérkőzésekre, természetesen azokra melyeket érdemesnek tartok megnézni.
hr


Így történt, hogy szombat délután kilátogattam a szentléleki pályára, ahol a hazai csapat Alsósófalva csapatát látta vendégül. Igen, ezt a mérkőzést választottam ki a szórakoztatásomra. Hát, nem is tévedtem a mérkőzés kiválasztásában, mivel egy jó iramú és helyzetekben gazdag mérkőzést láttam, melyben a két hálóőr jó teljesítménye és a pontatlan befejezések eredményeképpen döntetlen született.

De sajnos nem csak helyzetekben volt gazdag a mérkőzés, hanem játékvezetői tévedésekben is, ami megközelítőleg 80%-ban az alsósófalvi csapatot defavorizálta. Mindezt a játékvezetők fáradtságának akartam betudni, mivel egy nap több mérkőzést is vezetnek, de sajnos a második félidő utolsó perceiben rá kellett döbbennem, hogy játékvezetői inkompetenciáról és non-professzionalizmusról van szó. A bíró jogtalanul az alsósófalvi hálóőrnek mutatott fel sárga lapot a következő magyarázattal: „A múlt heti mocskolódásod miatt.”

Hát kedves sportoló és sportkedvelő barátok, hol van a játékvezetői professzionalizmus, egy ilyen jól megszervezett bajnokságban? Helyette bosszúállás és fenyegetőzés veszi át a teret, mely csakis incidenseket szülhet, ugyanúgy mint Csíki Szabolcs esetében történt, melyben nem biztos, hogy csak a játékos hibázott. Én csakis dicsérni tudom az alsósófalvi csapatot, melynek játékosai megőrizték nyugalmukat a szándékos bírói vétségek ellenére, nem csak a mérkőzés alatt, hanem utána is. Azt sajnálom, hogy a játékvezető nem kaphat minimum egy sárga lapot a jelen mérkőzésen tett mocskolódásai miatt.

Mindazért dicsérem meg az alsósófalvi csapatot, mert ugyanígy veszített mérkőzést Malomfalván is, de onnan is higgadtan és felemelt fővel távoztak. De vajon meddig tart még a cérna? Mert sajnos Szabolcsnak elfogyott. Vajon ki, vagy kik lesznek a következő rendbontók? – tehetjük fel a kérdést.
Az igazi az lenne, hogy ne legyen következő, és ne legyen többé a Szabolcséhoz hasonló incidens, de ehhez nem csak a játékosok, hanem a játékvezetők mentalitását is változtatni kellene és tévedésük esetén büntetni kéne őket is legalább egy sárga lappal.

A további konfliktusmentes mérkőzések érdekében, jobb lenne átszervezni a játékvezetői kiküldetéseket, félretenni az előítéleteket – még a Hargita megyei föderáció udvarhelyi székhelyében is. Ismerjük a mondást, hogy a fejétől büdösödik a hal- vagy talán nem?



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ronhoonee
2009-11-02 15:27:28
:lol:
avatar
micimacko
2009-11-02 15:59:54
En is ugy latom hogy a bosszuskodas a birokban is epp ugy meg van mint a jatekosokba csak a birok nagy flegman es elvezetel mutogasak a sargat,pirosat es ha kapnak egy pofot akkor meg vannak lepodve hogy az egyenruha nem vedte meg oket!
avatar
Gima
2009-11-02 16:05:38
Ha valaki eldonti ,hogy biradkodik abban eloszor tudatosuljon az objektivizmus nem lehet az ,hogy ha beszol egy nezo nagy flegman vissza szolunk " mindenki magabol indul ki" foleg ha meg 18 is alig vagyok mert egy ilyen kovetkezo beszolasnal lehet az a nezo akkora pofot ad neki ,hogy tobbet nem kell meccsett vezetnie.
De vannak azert jo birok en pl.Jeneit megemlitenem.
g
avatar
gindi
2009-11-02 21:36:07

Sajnos egyes jatekvezetok/partjelzok azt hiszik ,hogy ok a vilagkozepe mert naluk van a futy vagy a zaszlo.Tisztelet a kivetel.Van aki gunyosan ,lenezoen viselkedig es emelett meg alig 20 ev koruli ,sot meg o provokal.
Azert vannak kivetelek.Tovabbi sport sikereket kivanok minden focistanak es jatekvezetonek.
avatar
KicsiLevi
2009-11-02 22:03:01
És ez teljesen igaz! A mi szurkolóink is szinte megvertek egy bírót (jogosan!!), azóta az összes ellenünk fúj hazai pályán. Azelőtt még az újságba is ki volt írva hogy a mi csapatunk milyen sportszerű, és milyen lelkes...azóta meccsenként kapun legalább egy sárgát.
Mi a pályán lenyeljük hogy ne legyen baj, de mit lehet tenni ha a szurkoló már nehezebben viseli?
avatar
angicsaba
2009-11-04 09:09:33
Hajajjj... Osztom minedgyiketek véleményét és valós tény, hogy vannak ilyen helyzetek. Magamra ismertem, mert én kaptam azt a csodálatos sárgalapot... De mégis mit tehettem volna utána? Köpjek, káromkodjak, pofozkodjak? Nem éri meg, hogy tovább fokozzuk a játékos - biró viszályt, mert ténylegesen csakis roszra vezet. Helyette tiszta vizet kellene önteni a pohárba mindkét részről és megpróbálni jól csinálni ezentúl. Vannak jó, sőt kitünő biróink, de sajnos vannak gyengébbek is pontúgy ahogy játékosokként mi sem vagyunk egyformák. Hát sporttársaim kivánok nektek kitartást és sikereket a szezon további részére és a biróknak pedig több türelmet hozzánk és a szurkolókhoz. Igy leszünk csak igazán jók mindannyian. HAJRÁÁÁ!!!
avatar
B_Laci
2009-11-09 10:57:23
Annyit hozzáfűznék, hogy a játékost semmi sem jogosítja fel arra, hogy a játékvezetőt megrugdossa valamint a testvérét, hogy a játékvezető autóját megkarcolja...És aki nem látta a mérkőzést az ne alkosson véleményt, mert borzasztóan csúnya jelenet volt, vagyis ez relatív, mert például Morosanunak a K1 ben "low kick" sorozatnak pontozták volna. És akinek a "cérna" nem bírja, az ne csinálja. Amúgy a játékvezetők teljesítménye tényleg nagyon gyenge. Sokszor így nagymamám is tudna mérkőzést vezetni.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."