Sport » Egyéb sport

Bákói huligánok rémisztettek udvarhelyi gyerekeket

Csak a busz rendszámát nézte a bákói kemény mag. Nyolcéves udvarhelyi kislány mellett csattant a kő. Az SzKC kikapott, de a Bákói Ştiinţa szimpatizánsainak ez nem volt elég.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Kezi_2011_12
Kezi_2011_12
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. március 12., 16:48
4 hozzászólás. 

Szombaton késő délután a végső sípszó 37–31-es bákói győzelmet hozott a helyi sportcsarnokban. A férfi kézilabda Nemzeti Liga 19. játéknapján viszont nemcsak ebben a sportágban szerveztek megmérettetést a városban: fiatal, 8-12 éves gyerekek mérték össze erejüket atlétikában - a két sportlétesítmény között nincs több, mint száz méter.

Kezi_2011_12

Lassan felszívódott mindenki a helyszínről, ezek után történt a sajnálatos eset. A gyerekek elfogyasztották vacsorájukat, majd a szállodába igyekeztek, amikor egy kő repült autóbuszuk felé.

„Ez majdnem két órával a találkozó után történt. A vendéglő a sportcsarnok közelében volt. Mindig itt szoktunk enni a tanítványaimmal. Felültünk a buszra, amikor mintegy tizenöt fős huligánbanda vett körül minket. Egy nagy csattanást hallottunk, a gyerekek megrémültek. Egy mindössze nyolcéves lány mellett törték be az ablaküveget" – mesélte a Székelyudvarhelyi ISK edzője, Bartus Attila.

 

Gyorsan kellett mérlegelniük

„Huszonegy gyerek volt a buszon, hat felnőttel. Nem tehettük meg, hogy leszállunk, és leállunk vitázni a szurkolókkal. A fiatalok testi épségét tartottuk fontosnak, így elhagytuk a helyszínt, a szállodában pedig gyorsan összepakoltunk, és hazajöttünk" – mondta a tréner.

Szerencsére a nagy rémületen kívül személyi sérülés nem történt: az autóbusz ablaka dupla üvegű, és csak a külső réteget tudták áttörni.

Kezi_2011_12/torda_szkc_2012_jan29

A szombat délutáni összecsapás hangulatáról Gál Zoltán, az SZKC Fan Club vezetője beszélt: „Az első perctől úgy festett, mintha Románia ellen játszana a csapatunk. Legalábbis a hazai szurkolótábort tekintve. Tele voltak nemzeti lobogókkal, skandálták, hogy »România!«. Végig az ellenségeskedés érződött".

Arra a kérdésre, hogy az udvarhelyi tábor mennyire reagálta le ezeket, a drukker kifejtette: „A Székely Medvék nem foglalkoztak velük. Párszor elhangzott, hogy »Ria, ria, Hungária!«, aztán viccesen a »Traian Băsescu«. Ahogy hallottam, mindenki kapott valamit a hazajövetelkor. A mi autónkra ököllel rácsaptak. A csendőrök ímmel-ámmal tettek rendet. De ami a gyerekekkel történt, az már túllép a sport területén".

Az esetet a bákói lapok is korrektül megírták. A hozzászólásokban egyesek elnézést kérnek a történtek miatt, mások pedig csak olajat öntenek a tűzre, azzal, hogy ennek még lehet folytatása a jövő idényben.

Nem ez az első eset, hogy incidens éri a székelyudvarhelyieket szállító buszokat. Két évvel ezelőtt ugyancsak egy kézilabdameccs után az SZKC-játékosok buszát karcolták meg a találkozó ideje alatt Bákóban. Az esetet a székelyföldiek jelezték a rendőrségen. Hatórás kihallgatás következett.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
stelistuhuni
2012-03-12 20:54:55
Egyszer nagyon nagy dicsoseg kisgyerekekkel megpakolt busznak az ablakat bedobni nagyon remelem , hogy tobbet ezek a bakoi ciganyok nem jonnek udvarhely fele mert jo nem lesz belole megismeri a MAGYAROK Istenet!!!! :angry: :angry: :angry:
avatar
kszl
2012-03-12 21:06:09
Kölcsön kenyér visszajár dobáljuk meg őket piros-fehér-zöld szalaggal átkötött kotlós tojással :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
avatar
kszl
2012-03-12 21:07:10
Amúgy is mit vártok egy töketlen intelligencia hiányban szenvedő csürhétől? :?: :?: :?: :?:
avatar
jumboy
2012-03-13 14:03:09
ez sajnalatos dolog es huen tukrozi hogy mien szemmel neznek rank
mar nem csodalkozom miert vannak ijen hejzetben a magyar megyek egyszoval elnyomva

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."