Sport » Kézilabda

Búcsút intett a dobogónak az SzKC

A negyedik idegenbeli találkozóján szenvedett vereséget ebben az évben a Székelyudvarhelyi KC. Szombaton délután a Bákói Ştiinţa otthonában maradt alul az ezüstérmes, ezzel kicsúszott az élmezőnyből.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Búcsút intett a dobogónak az SzKC
Búcsút intett a dobogónak az SzKC
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. március 10., 18:54
1 hozzászólás. 

Az utolsó szalmaszálban kapaszkodott a Székelyudvarhelyi KC, hogy az idény előtt kitűzött célkitűzését – az első három közt való zárást – teljesíteni tudja. A küldetés nem volt viszont egyszerű, a jelenleg legjobb formában lévő, a második helyet már majd biztosan megszerző Bákói Ştiinţa otthonában kellett volna nyernie. A feltételes mód főképp a második játékrészben volt helytálló.

Az összecsapást jól indította az SzKC, a Ciobanu – Mihalcea, Adomnicăi, Kuzmanoszki, Tálas, Rusia, Florea (játszottak még: Orbán Sz. – Ferenczi, Johannson, Komporály, Câmpan) összeállítással kezdett a vendégcsapat. Az első negyedórában vezetett is. Kulcsfontosságú volt, hogy Kuzmanoszki és Tálas gyorsan kaptak két ízben kétperces kiállítást. Ezzel a védekezőjátékot át kellett rendeznie az edzőnek.

Kezi_2011_12/szkc_goppingen_2012_febr18



A Bákói Ştiinţa kapaszkodott, kiegyenlített, átvette a vezetést, a pihenőre pedig már háromgólos (18–15) előnnyel mehettek.

A második félidő maga volt a pokol: minden hazai támadás góllal végződött, míg az SzKC csak vergődött, nem találta a gólszerzési lehetőségeket. Így gyorsan elhúzott a házigazda, a 49. percben már tízgólos (35–25) volt a különbség.

Nem maradt más, mint hogy faragjon a végjátékból a tavalyi ezüstérmes, ez részben sikerült is, a végső sípszókor hat volt közte, a 37–31-es vereség azt jelenti, hogy már a csoda kategóriába tartózna, ha a Székelyudvarhelyi KC a dobogón zár.

Kezi_2011_12/szkc_dinamo_2011_szept25



Vlad Caba honlapunknak elmondta: „A fiúk akartak, az első játékrészben még jó játékot is produkáltunk, a különbséget a néhány egyéni hiba hozta. A másodikban aztán kaptunk egy pofont, amitől semmiképpen nem tudtunk lábra állni. Talán, a negyedik helyet kell megcélozzuk, de egy percig sem adhatjuk fel a bajnokságot".

Az SzKC a tabella ötödik helyére csúszott, miután a CS Caraş-Severin is megelőzte.

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 19. forduló:

Bákói Ştiinţa–Székelyudvarhelyi KC 37–31 (18–15)

Gól: Kuzmanoszki 5, Adomnicăi, Rusia, Florea 4-4, Johannson, Ferenczi, Komporály 3-3, Tálas, Mihalcea 2-2, Câmpan 1.
Hetesek: 4/4, illetve 2/1.
Kiállítások: 14–12 perc.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
klevi69
2012-03-11 22:47:09
És ,hogy a győzelem teljes legyen az aznap Bacau-ban szereplő ISK atlétáit szállító busz ablakát a meccs végén szépen behajították , úgy , hogy a benne ülő 8-12 éves gyerekek jól megrémültek.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."