Sport » Foci

Pontokért gyúr a Vasas Femina

Ezen a hétvégén elkezdődik az új idény a női labdarúgó 1. Ligában is. A Székelyudvarhelyi Vasas Femina akár első is lehet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

vasas, női labdarúgás
Fotó: Csedő Attila.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. szeptember 04., 16:48
0 hozzászólás. 

A 2013/14-es szezontól kezdődően átgyúrták a román női labdarúgást: van élvonal és másodosztály. Előbbit nyolc gárda alkotja, a Szuperliga nevet kapta, utóbbi mezőnyét két csoportra osztották, 1. Liga maradt a megnevezése. Az Északi csoportban játszik a Székelyudvarhelyi Vasas Femina FC.

A gárda tagjai az utolsó simításokat végzik a hétvégi bajnoki rajt előtt. A felkészülési időszak augusztus elsején kezdődött, heti öt edzést tartott Székely János tréner. A szakember portálunknak elmondta, hogy 18-as kerettel számol, csupán Elekes Noémi távozott a nyári szünetben tanulmányi okokból.

Mivel többen is a korosztályos válogatottakba kaptak behívót (Kajtár Linda az U17-es, valamint a felnőtt csapatban is bemutatkozott, Balázs Csilla és Filler Beáta az U19-esben, Geréd Erika, Péter Kata, Krall Tímea és Bartalis Barbara az U15-ösben szerepeltek), így keveset dolgozott együtt a teljes keret.

A Vasas Femina FC idegenben kezdi a bajnokságot szeptember 8-án, vasárnap a Szászrégeni Lendület otthonában. A csoport további csapatai a Marosvásárhelyi Ladies, a Beszterce-Naszód megyei Borgdóprundi Heniu, a Bákói FC, a Kolozsvári Olimpia fiókcsapata és a Suceava megyei Armonia Dolheşti. A pontvadászat első körében oda-visszavágók után az első négy jut a rájátszásba, ahol még megmérkőzik mindenki mindenkivel, a csoportelsők feljutnak az élvonalba.

vasas femina fc

„Nem akarunk elhamarkodott, nagyképű kijelentéseket tenni, de ismerve a mezőnyt, az első helyen végezhetünk. Nem az a célunk, hogy feljussunk a Szuperligába, mert az nem a nekünk való szint. A mi csapatunkat zömében 14-16 éves lányok alkotják, így még nem tudjuk felvenni a harcot a legjobbakkal. Azt tartjuk szem előtt, hogy helybéli fiatalokból ütőképes gárdát faragjunk. Több játékosunkat felkeresték, hogy átigazoljanak más csapatokba, de mindenki maradt" – mondta az edző.

A bajnoki meccseket a sétatéri stadionban rendezi az együttes, saját közönsége előtt szeptember 14-én mutatkozik be, amikor a Bákót látja vendégül. Ezt követően lesz egy hónapnyi szünet a válogatottak meccsei miatt.

Az utánpótlás-nevelésre is nagy hangsúlyt fektetnek, bár még Romániában nincs is kialakított bajnokság. Egy-egy tornát rendeztek, ahol a 15 éveseknél a klub bajnoki címet szerzett, a 8 és a 10 éveseknél pedig ezüstérmet akasztottak a nyakukba.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."