Sport » Foci

Két európai csapat lépett tovább

Ismét élőben vagyunk a G Music Pubból, terítéken az Ecuador-Franciaország és a Svájc-Honduras meccsek. Sör, duma, tippelés.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

benzemakarim
Szaporítja góljait a francia középcsatár?
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. június 25., 21:41
0 hozzászólás. 

Csütörtökön este 7 órától a Németország-Egyesült Államok és a Portugália-Ghána meccsek lesznek. Mára köszönjük a figyelmet, jó éjszakát!

Maradt a gólnélküli döntetlen a Maracanában, Svájc 3-0-ra nyert Honduras ellen, így a franciák az első, a svájciak a második helyen mentek tovább. A nyolcaddöntőben így Franciaország-Nigéria és Argentína-Svájc meccsek lesznek. Felállnak a vendégek a G-ben az asztalok mellől, holnap is nap van.

Egyszerűen nem jön össze a franciáknak, Giroud fejel Dominguez kezébe. 91. perc.

Most meg Loc Remy végezhette volna ki az ecuadoriakat, de Dominguez ezt is kivédte! "Ha döntetlen, az kinek jó?" - tevődik fel a kérdés a G-ben. Svájcnak, egyébként, mert most már ha nyerne Ecuador 1-0-ra, akkor sem jutna tovább. Ráadásul a kapusuk lába begörcsöl. Az utolsó percek jönnek.

84. perc, Benzema dönthette volna el, ez sem sikerült.

fraecu3Szinte gólt lő Ecuador, Lloris véd hatalmasat!

Benzema lőtt, Dominguez megint megfogta. Ecuador 2006-ban jutott nyolcaddöntőbe, onnan az angolok búcsúztatták 1-0-lal, Beckham szabadrúgásgóljával. Ecuadornak nagyon kevés esélye most még van, az angol szurkolók buliztak, majd hazautaztak. Változnak az idők, na...

75. perc, Pogba fejelt mellé, hatalmas lehetőség volt! Van, aki ráüt az asztalra. Még egy vendég van, akinek áll a tippje, 1-0-t tett a franciáknak.

3-0 SVÁJCNAK! Shaquiri volt megint jó helyen, Drmic passza után kegyetlenül bevarrta, ez a meccs eldőlt. Mesterhármast lőtt a Bayern München játékosa.

Egyre jobb a meccs, a dél-amerikaiak nem adják fel emberhátrányban sem, bátran jönnek előre, Deschamps pedig aggódik. 

Hatvan perc letelt, Sakhot lecserélik a franciáknál. "Ahhoz képest, hogy az elején pirosat kellett volna kapjon, sokáig maradt..." - hangzik el a kocsmában. Matuidi hagy ki hatalmas helyzetet, hogyha lefele lövi, esélye nem lett volna Domingueznek. Így volt, megfogta. Felpörgött a meccs, Antonio Valencia kiállítása után az látszik, hogy a franciák dülőre akarják vinni a dolgot.

A meccs helyzetét hagyja ki Ecuador, Noboa a kapussal szemben volt, mellélőtt!

A Manchester United ecuadori labdarúgója átadja a csapatkapitányi karszalagot, tiltakozás nélkül levonul. Nagyon nehéz helyzetben Ecuador, a G vendégeinek véleményei megoszlankk az esetről. Közben a hondurasiak szinte gólt szereznek, a svájciak a gólvonalról mentenek.

fraecu2Új vendégek érkeztek, koccintgatnak a sötétben. Közben Antonio Valencia először a labdára lép, onnan csúszik a talpa Digne lábszárára, a francia megsérül, áll a meccs. PIROS LAP!

Elkezdődik a második játékrész, a Maracanában Ecuadornak győznie kell, ha tovább akar jutni a csoportból. A franciák kapufát lőnek, lesz itt még izgalom.

Lejárt az első félidő, Franciaország-Ecuador 0-0, Svájc-Honduras 2-0, így a két európai csapat áll továbbjutásra.

Szinte gólt fejelt E. Valencia, Lloris volt a helyén, jó lehetőség volt. Benzema is szépen tekert kapura, Dominguez fogta.

A svájciak egyébként szoktak továbblépni a vb-ken a legjobb 16 közé, mondjuk ott le is állnak - 1994-ben pl. a spanyolok verték ki őket 3-0-ra (a csoportban Chapuisaték 4-1-re kenték el Romániát, az "aranygenerációt" imádók erről azóta is keveset beszélnek), 2006-ban pedig úgy estek ki tizenegyesekkel az akkori vb legunalmasabb meccsén, hogy nem kaptak gólt négy találkozón! Most már kaptak az előző meccsen ötöt a franciáktól, akik továbbra sem tudják bevenni Ecuador kapuját. A negyvenedik percben vagyunk azonban.

Shaqiri duplázott, 2-0 Svájcnak!

"Ha nem éri el, akkor talált volna a kobakra!" - ujjbeggyel tolta tovább a Benzema fejére tartó labdát az Ecuadori kapus, tényleg nagyon veszélyes volt. 28. perc, 0-0 a franciáknál, Svájc továbbra is vezet és továbbjutásra áll.

23. perc, "Nagy meccs lenne, ha Ecuador benyomna egyet!" - szólal meg Józsa Csongi sportújságíró a sötétből. Bizony, s úgy néz ki, mintha a dél-amerikaiak megfogadnák a tanácsát, mert rákapcsolnak, helyzetük azonban nincs.

Túl vagyunk az első negyedórán, Svájc simán jobb eddig Hondurasnál. Egyébként Hondurasról mindig a "futballháború" jut eszembe, amit Salvadorral vívtak. Salvadorról pedig minden idők legnagyobb gólkülönbsége a vb-k történetében, amit mi, magyarok eresztettünk nekik 1982-ben - nézzék csak, itt van. Igaz, volt még két 9-0, az egyiket Jugoszlávia adta Zaire-nak 1974-ben, a másikat pedig szintén mi 1954-ben Dél-Koreának. Igen, az Aranycsapat.

Lemegy az első tíz perc, Griezmann is megereszt egy lövést, mellé. Sokan nem vagyunk a G-ben, laza sörözgetés, a többség Svájcnak és a franciáknak szorít.

fraecu1VEZET SVÁJC! Shaqiri hatalmas bombát ereszt meg a hosszú felsőbe, 6. percben vagyunk, 1-0, a vébé egyik legnagyobb gólját láthattuk. Ecuadornak így nagyon rá kell kapcsolni.

Hatalmas svájci helyzet marad ki, nagyképernyőn a franciák irányítják a játékot.

Tippek leadva, a meccsek elkezdődve, csajok most nincsenek. Pedig az előző meccseken voltak, nem is kevesen. DE, mégis van egy, Orsi, de most nem dolgozik.

Gyűlünk a kocsmában, töltik a tippszelvényeket, perceken belül kezdés.

Az E-csoportból Franciaország már továbbjutott, Svájc szintén megteheti ezt, ha úgy alakul, de Ecuadornak is van esélye, de ehhez le kell győznie a franciákat - utóbbi esetben Benzemáék csak második helyen lépnek tovább, az pedig azt jelenti, hogy Argentínával találkoznának.

A keződcsapatok névsora, Ecuador: A. Domínguez – J. C. Paredes, Erazo, Guagua, W. Ayoví – A. Valencia, Minda, Noboa, Montero – E. Valencia, Arroyo, Franciaország: Lloris – Sagna, Koscielny, Sakho, Digne – Pogba, Matuidi, Schneiderlin – Sissoko, Benzema, Griezmann. Honduras a Valladares – Beckeles, Bernárdez, Figueroa, J. C. García – Ó. B. García, W. Palacios, Claros, Espinoza – Bengtson, Costly felállásban kezd, a svájciak a Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, Schär, R. Rodríguez – Behrami, Inler – Shaqiri, Xhaka, Mehmedi – Drmic tizeneggyel indulnak harcba a továbbjutásért.

Köszöntjük olvasóinkat a G Music Pubból, a nagykivetítőn a franciák nyomják majd Ecuadorral, a kis képernyőn Svájc Honduras-szal mérkőzik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."