Sport » Foci

Bajnoki címet szerzett a Vasas Femina

Ünnepelni ment ki ma a Vasas Femina találkozójára a mintegy százhúsz-száznegyven szurkoló, nem is csalódtak. Győzelemmel zárta az idényt a csapat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

vasas olimpia6
Megszerezte a bajnoki címet a Székelyudvarhelyi Vasas Femina. Fotó: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2015. június 06., 18:34
1 hozzászólás. 

Utolsó mérkőzését játszotta a Székelyudvarhelyi Vasas Femina a női 1. Ligában, az ellenfél a legnagyobb rivális, a Kolozsvári Olimpia II. együttese volt. Habár egygólos vereség is belefért volna az első hely magtartásához, a lányok nem így gondolták: csakis győzelemmel koronázhatták meg az elmúlt egy év munkáját. A kezdőcsapatban Kajtár, Krall, Péter, Bíró, Papp, Ambrus, Bartalis, Dezső, Geréd, Balázs és Caldare szerepelt, de pályára lépett még Feleki, Miklós és Kecseti is. Bálint Réka sérülés miatt ki kellett hagynia ezt a találkozót.

vasas olimpia2

A találkozót a vendégek kezdték jobban. Dénes Jenő edző védekezésre állította fel együttesét, nagyszerűen gátolták meg a kolozsváriak próbálkozásait az udvarhelyi lányok. Ambruson túl egyszer sem jutott a labda, kitünően játszotta meg az utolsó védő szerepét. A rohamozó Olimpia ellen azonban társai is kivették részüket a védekezésből. A 8. percben egy ellentámadást hozott össze Bíró, de húsz méterről mellé lőtt. A 22.-ben Ambrus végezhetett el szabadrúgást, az sem talált kaput. A legnagyobb hazai helyzet a találkozó 33-ik percében adódott: Caldare tört át két védőn, beadására azonban gyorsabban érkezett a vendégek védője és tisztázni tudott Papp elől. További nagy helyzet nem adódott az első félidőben egyik kapu előtt sem.

vasas olmpia3

Jól is jött a pihenő, a nagy hőség nagyon kivette mindkét csapat energiáját. A Vasas jött vissza jobb erőben a második részre. A 48. percben Caldare került óriási helyzetebe, de rosszul találta el a labdát, könnyen hárította az a kolozsvári hálóőr. A stadion közönségét Bartalis Barbara és Papp Szidónia állította talpra az 58-ik percben. Előbbi három védő közül szolgálta ki Papp-ot, aki a kapussal szembe nem hibázott.

vasas olimpia3

A vezető találat után ismét a védekezésre állt be az udvarhelyi csapat. A közönség percenkét közölte a lányokkal, hogy mennyi időt kell okosan védekezve játszaniuk. Bele is adtak a lányok mindent, a kolozsvári támadásokat jól kivédekezték, nem riadtak vissza a taktikus szabálytalanságoktól sem. Ma nem lehetett áttörni az udvarhelyi falat.

vasas olimpia1

A végső sípszó után az ünneplés következett. A sérült Bálint Réka is táncot járt, akárcsak az edző, vagy a klubelnők, László Béla. Talán még most sem fogták fel a lányok, hogy mit vittek véghez: megszerezték a román női 1. Liga bajnoki címét.

vasas olimpia5

A találkozó után Dénes Jenő nyilatkozott portálunknak: ,,Először is szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik ebben a bajnokságban  a segítségünkre voltak. A mai találkozó úgy alakúlt, ahogyan elterveztük: védekezésre építettem fel a csapatot. Habár egy egygólos vendéggyőzelem is a mi elsőségünket jelentette volna, mi erre nem gondoltunk. A vendégek hat játékost is neveztek az első csapatból, de nem jött össze nekik a győzelem. Jól kezdük a második félidőt, gólt szereztünk, aztán csak arra kellett figyelnünk, hogy az előnyt megőrizzük. Ez meg is lett, le a kalappal a lányok előtt.''

vasas femina7

László Béla, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina elnöke: ,,Szeretnék köszönetet mondani Dénes Jenőnek, Székely Jánosnak és a lányoknak, hogy az adott körülmények közt is vállalták szerepüket a bajnokság megnyerésében. Nem sokan mentek át az úton a Vasasért, de akik átmentek, azoknak köszönettel tartozunk. Ami a legfontosabb: a gyerekek akarják, hogy a Szuperligában kipróbálják magukat, ezért pedig mindent meg fogunk tenni. Már nemzetközi szinten is értékelik csapatunkat, jobban, mint helyi szinten. A szövetség bizalmát is elnyertük, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Székelyudvarhelyen rendezhetjük meg az ifjúsági liga egyik hatos döntőjét.''

A következő szezonban a szinttel fennéb folytatja a pontvadászatot a Vasas Femina, a Szuperligában kell bizonyítaniuk, hogy nem véletlenül nyerték meg az 1. Ligát.

Női 1. Liga, rájátszás, utolsó forduló:

Székelyudvarhelyi Vasas Femina–Kolozsvári Olimpia II. 1–0 (0–0)
Gólszerző: Papp Szidónia (57.)



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2015-06-06 22:31:57
Gratulálunk
Nagyszerű teljesítmény.
Ez a mez sokkal jobban néz ki így, "csupasz" első résszel ... nemde Bunta elvtárs és csatlósai?

Reméljük hamarosan alkalmuk nyílik gratulálni a sok pénzt emésztő férfi csapatnak is a hasonló teljesítményhez...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."