Sport » Foci

Nekivág a Szuperligának a Székelyudvarhelyi Vasas Femina

Készen állnak a lányok a bajnoki rajtra, idegenlégiósokkal is erősíteni fognak az következő napokban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

vasasfemina felkeszules1
Az új műgyepes pályán készült a Vasas Femina. Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2015. szeptember 02., 21:08
0 hozzászólás. 

Vasárnap megkezdi szereplését a román női labdarúgó Szuperligában a Székelyudvarhelyi Vasas Femina. Az első találkozójukat a Nagybányai Függetlenség otthonában játsszák, délelőtt 11 órakor. A nagybányai együttes tavaly az 1. Ligában szerepelt, akárcsak az udvarhelyiek.
Dénes Jenő
edző lányai már pár hete napi két edzéssel készülnek a rajtra. Többen napokig hiányoztak a felkészülési időszakban, mivel a román válogatott keretébe kaptak behívót. Ennek ellenére a csapat készen áll megmutatni, hogy nem véletlenül nyerték meg a női 1. Ligát és ott a helyük a legjobbak közt.

A bajnokságban nyolc csapat küzd meg a bajnoki címért. A Vasas melett a Kolozsvári Olimpia, a Marosvásárhelyi ASA 2013, a Nagybányai Függetlenség, a Bukaresti Fair-Play, a Borgóprundi Heniu, a Craiovai Sportiv Real és a Jászvásári Novab együttese van a Szuperligában. Rájátszásos rendszerben rendezik meg a bajnokságot, az alapszakasz végén az első négy együttes küzd majd meg a bajnoki címért, míg az 5-8-ik helyezettek a két utolsó hely elkerüléséért szállnak harcba. A két utolsó helyezett selejtezőt játszik az 1. Liga első két helyezettjével a Szuperligában való maradáshoz.

vasasfemina felkeszules2

A székelyudvarhelyiek az 1. Ligát megnyerő csapat összetételével vágnak neki a Szuperligának is. László Béla klubelnök ezt megerősítette, de pár új dolgot is elmondott portálunknak: ,,Azzal a kerettel vágunk neki a bajnokságnak, amely az előző idényben bajnoki címet szerzett az 1. Ligában. A múlt szezon végén lejárt az ASA játékosának, Ambrus Beátának a kölcsönadási szerződése, nem sikerült őt végleg megszerezni, de egy évet még kölcsönjátékosként a mi csapatunkat fogja erősíteni. Jó magja van ennek a csapatnak, legtöbbjük ifjúsági bajnoki címet is magáénak tudhat, erre építettünk. Ezen kívül tárgyalásokat folytatunk két játékossal. Reméljük, hogy őket a következő napokban sikerül leigazolnunk. Két nagyon tehetséges kameruni játékosról van szó, akik már a tavaly is megfordultak nálunk a felkészülési időszakban, de akkor nem volt módunkban leigazolni őket. Nem akarunk egyensúlyt bontani, továbbra is a helyi játékosokra, saját neveltjeinkre összpontosítunk, de két-három ilyen tehetséges játékos csak erősíteni fogja csapatunkat.''

A hétvégi találkozóra egy játékos kivételével mindenki bevethető, Péter Katának sérülés miatt kell kihagynia a találkozót. László Béla azt is elmondta, hogy tudomása szerint a nagybányai együttes kerete nem változott. A tavalyi bajnokságban egy 3-3-as döntetlennel és egy 1-0-ás győzelemmel tért haza a Vasas Femina Nagybányáról.

Az első forduló után pár hetes szünet következik a válogatott mérkőzései miatt. A második fordulót Craiován játssza majd a Vasas Femina, míg legközelebb október elején láthatjuk hazai pályán lányainkat, akkor a Bukaresti Fair Play együttesét látják vendégül.

A Vasas Femina kerete:
Kajtár Linda, Menyhárt Krisztina. Krall Tímea, Péter Kata, Bartalis Barbara, Dezső Orsolya, Albert Klaudia, Barbu Andrea, Geréd Erika, Balázs Csilla, Bíró Enikő, Bálint Réka, Papp Szidónia, Ambrus Beáta, Feleki Boglárka, Simona Caldare, Kecseti Hajnal, Márkon Kriszta, Tamás Tímea.
Edzők: Dénes Jenő, Székely János és Tamás Géza kapusedző.

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."