Sport » Foci

Folytatódik a női pontvadászat

Nem lesz könnyű a rájátszásba kerülnie a Székelyudvarhelyi Vasas Feminának, de van esély rá. Jövő vasárnap hazai pályán szerepelnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

vasasfemina felkeszules1
Gőzerővel készülnek a folytatásra. (archív fotó)
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2016. február 25., 17:07
0 hozzászólás. 

Lejárt a téli szünet, jövő vasárnap folytatódik a román női labdarúgó Szuperliga az udvarhelyi lánycsapat számára. A nyolccsapatos pontvadászat ötödik helyét foglalja el jelenleg a Vasas Femina. Őket a Real Craiova csak jobb gólarányának köszönhetően előzi meg. Az alapszakasz végén a negyedik hely már rájátszást ér.

A téli szünetben sem pihentek sokat a lányok. Több tornán is részt vettek úgy a nagyok, mint a kissebb korosztályos együttesek is. Az ifjúsági csapatoknak hamarosan kezdetét veszi a megyei bajnokság, de márciusban már az országos ifjúsági bajnokság selejtezőiben is helyt kell állniuk. Az edzéseket már több mint egy hónapja elkezdték, ebben nagy segítséget nyújtott a Fit.Feel Sport&Wellness Club, illetve a Septimia Szabadidőközpont is. A Székelyudvarhelyi FC jóvoltából a műgyepes pályát is használatba vehették a lányok.

A felnőtt csapat több tagja (Bartalis Barbara, Geréd Erika, Bíró Enikő és Ambrus Beáta) a román válogatottal edzőtáborozott, ők március 10-től Oroszországban fognak részt venni egy tornán. A csapat kerete nem változott, és ami jó hír, Péter Kata hosszú kényszerpihenő után ismét edzésbe állt.

Kérdéses volt az is, hogy hazai találkozóit melyik pályán rendezheti meg a Vasas Femina. László Béla, a klub elnöke azt közölte portálunkkal, hogy szóban már megegyeztek a polgármesteri hivatallal, tehát nagy valószínűséggel továbbra is a sétatéri stadion ad otthont a hazai találkozóknak. Az első tavaszi hivatalos mérkőzésre jövő vasárnap kerül sor. A 11. fordulóban a Marosvásárhelyi ASA együttesét fogadja a Vasas Femina, ezt a találkozót délelőtt 11 órakor rendezik. 

„Nem lesz könnyű elcsípni a rájátszást érő hely egyikét, de egy kis szerencsével ez sikerülhet. Borgóprund és Jászvásár ellen kötelező megszereznünk a maximális pontokat. Marosvásárhelytől és Kolozsvártól nem lessz könnyű pontokat rabolni. A célunk az volt a bajnoki rajt előtt, hogy tisztességesen helyt álljunk a a Szuperligában. Jól kezdtük a bajnokságot, majd a folytatásban becsúszott egy-két olyan pontvesztés, ami egy kis szerencsével elkerülhető lett volna. Ennek ellenére még van esélyünk megszerezni a rájátszást érő helyek egyikét. A csapat kerete nem változott, szükség esetén az ifjúsági csapatok is segíteni tudják játékosokkal a felnőtt együttest" – nyilatkozta portálunknak a klub elnöke.

A támogatási pályázaton megítélt 20 ezer lejt továbbra sem kapta meg a Vasas Femina. A megítélt összeget fellebbezte a klub, erre azzal válaszolt a polgármesteri hivatal, hogy megvonta az elsőre megítélt összeget. Törvényszéken kereste az igazát a csapat, itt „visszanyerték" a megítélt összeget, de ezt a döntést ismét fellebbezte mindkét fél. Eredmény még nincs, ez egy hosszabb bajnokság lesz a felek számára.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."