Sport » Foci

Rájátszást érő helyre jött fel a Vasas Femina

A rengeteg helyzetből egy találat született, de az nagyon sokat ér az udvarhelyi csapatnak. Kajtár a válogatottba "védte" magát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

vasas femina  csapat
Fotók: Sinka-Királty Levente (archív)
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2016. március 22., 18:43
0 hozzászólás. 

Kedden délután a román női Szuperliga 12. fordulójának zárómérkőzésén a Székelyudvarhelyi Vasas Femina a tavalyi bronzérmes, jelenleg sereghajtó Borgóprundi Heniu együttes otthonában lépett pályára. Első ránézésre a találkozó egyértelmű esélyesei a mieink voltak, a Beszterce megyeiek a 2015-2016-os idényben minden találkozójukat elveszítették, tizenegy mérkőzés alatt mindössze két gólt szereztek, míg hatvankettőt kaptak. Az udvarhelyi odavágón, az ötödik fordulóban Papp és Caldare góljainak köszönhetően 2-1-re győzött a Vasas Femina.

A mai találkozón Dénes Jenő edző a KajtárGeréd, Caldare, Bartalis, Krall, Balázs, Ambrus, Bálint, Péter, Papp, Vasile kezdő tizenegyet küldte a pályára, a mérkőzés folyamán szerepet kapott még Albert. Jól kezdték az udvarhelyiek találkozót, rendre alakították ki helyzeteiket, de a labda nem akart beakadni vendéglátóik kapujába.

A 7. percben Krall szabadrúgása a kapufáról jött vissza, nem sokkal később Papp került a kapussal szembe, de kapu mellé gurított. Vasile kétszer is próbálkozott távolról, de az ő lövései sem változtattak az eredményjelzőn mutatott álláson. Annak ellenére, hogy a Vasas uralta a játékot, a hazaiak annyira jól berendezkedtek a védekezésre, hogy védelmüket az első játékrészben nem tudta feltörni az udvarhelyi csapat.

A második rész úgy kezdődött, ahogyan az első is. A hazaiak továbbra is védekeztek, majd ellentámadásokkal próbálkoztak Kajtár kapujához közelebb kerülni. Ez lett a vesztük is. Az 52-ik percben Vasile szerezte meg a hazaiak eladott labdáját, majd a szélen végigvezette azt. Beadására Papp érkezett jól, aki tizenegy méterről lőtt, és a labda még megpattanva egy hazai védőn a hálóban kötött ki. A vezetést jelentő találat után sem álltak le a Vasas-lányok, Bálint és Vasile növelhette volna a mieink előnyét, de az újabb gólszerzés nem jött össze. Nem is volt szükség újabb Vasas találatra, mivel a hazaiak továbbra sem veszélyeztettek.

A Székelyudvarhelyi Vasas Femina mai győzelmének köszönhetően a tabella hatodik helyéről feljött a rájátszást érő negyedik helyre. Két találkozó van még az alapszakaszból, nem lesz könnyű megtartani ezt a helyet. A 13. fordulóban a kolozsvári bajnokcsapat látogat a sétatéri stadionba, majd az utolsó fordulóban Jászvásárra utaznak a lányok.

vasas femina kajtar

A találkozó után László Béla, a klub elnöke nyilatkozott portálunknak: "A győzelem megszerzése volt a cél, és ez sikerült. Annak ellenére, hogy a román válogatottban való szereplés sokat kivett játékosainkból, a találkozót teljesen mi uraltuk. Lehetett volna nagyobb arányú is a győzelem, de sok helyzetünk kimaradt. Megvan a negyedik hely, és azon fogunk dolgozni, hogy ezt az alapszakasz végéig megtartsuk".


Nem csak a negyedik hely elérése aranyozta be ma a csapat napját. Mérföldkőhöz érkezett a Székelyudvarhelyi Vasas Femina. Útban a mai találkozó helyszíne felé telefonon értesítették az udvarhelyieket, hogy Kajtár Linda behívót kapott a román felnőtt válogatottba. A románok Franciaország ellen játszanak a közeljövőben selejtező mérkőzést, melynek tétje az Európa Bajnokságon való részvétel. A labdarúgó szövetség női szakosztályának elnöke megköszönte, és megdícsérte azt a hozzáállást, amit a lányok az oroszországi tornán tanúsítottak.

Román női Szuperliga, alapszakasz, 12. forduló:

Borgóprundi Heniu-Székelyudvarhelyi Vasas Femina 0-1 (0-0)
Gólszerző: Papp Szidónia (52.)



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."