Sport » Foci

Világbajnokságra utazott a Székelyföldi válogatott

A Fekete-tenger partjára, Abháziába utazott a Jakab Zoltán által irányított csapat, vasárnap a nyitómérkőzést játssza az együttes.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

szekelyfoldivalogatottosk
Fotó: facebook.com / Székelyföldi Labdarúgó Válogatott / Pál Árpád
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. május 27., 11:13
0 hozzászólás. 

Az elmúlt két hétben három felkészülési meccset is játszott az együttes az udvarhelyi műgyepes labdarúgópályán, a legutolsó ilyen találkozón 5-1-re kikaptak a másodosztályba feljutó Sepsiszentgyörgyi OSK-tól. Az együttes a Vatikánban is játszott néhány kispályás meccset, illetve Ferenc pápával is találkozott.

A csapat pénteken indult el, Bukarestből Isztambulba, onnan Szocsiba repül, majd busszal teszi meg az utat Grúziába, a valójában a független Abháziába. A két csoportmeccset Szuhumi településen játszanak a székelyek, műgyepes pályán.

A vasárnap 14 órakor a székelyföldiek Kurdisztán elleni mérkőzésével kezdődik meg a tizenkétcsapatos világbajnokság, hétfőn szintén 14 órakor a Japánban élő koreai kisebbség csapatával, Zainicsivel játszanak. Amennyiben továbbjutnak, akkor a C-csoportból (Raetia, Észak-Ciprus, Európai roma válogatott) kapnak ellenfelet az egyenes kiesési szakaszban.

Az utóbbi hetekben összeállt a csapat kerete, de Jakab Zoltán szakmai irányító nagyon sok játékosról le kellett mondjon, egyrészt a futballistákat klubjuk nem engedte el (több esetben magyarázat nélkül), másrészt még tartanak az itthoni megmérettetések, illetve olyan játékos is volt, aki előzetes ígérete ellenére is visszamondta a szereplést.

A Székelyföldi Válogatott kerete:

Kapusok: Niczuly Roland (Kolozsvári Universitatea), Szakáli Botond (Malomfalva).

Mezőnyjátékosok: Péter Mózes, Rózsa Árpád (FC Székelyudvarhely), Vékás Barna, Kovács Ákos, Szőcs Lóránd, Biró Attila, Dézsi Csaba (Székelykeresztúri Egyesülés), Kedei Barna (Csekefalva), Dénes Botond (Farkaslaka), Csíki Dénes (Nagygalambfalva), Hadnagy István (Bogárfalva), Petru Silion (Nyárádszereda), Gazda József (Kézdivásárhely), Adrian Cășineanu (Bereck), Hodgyai László (Ferencvárosi TC harmadosztályú csapata).



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."