Sport » Foci

A litván szövetség címlapján a Vasas-lányok

Hárman képviselték a Vasast az Európa-bajnoki selejtezőkön. A csapat korábbi kiválósága volt Románia csapatkapitánya.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

RomaniaU1903
Geréd Erika, fotó: a litván labdarúgó szövetség hivatalos honlapja
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. szeptember 15., 10:19
0 hozzászólás. 

Péntek reggel már a repülőtéren várták a Vasas Femina kiválóságai, hogy hazatérhessenek Litvániából, a 19 éven aluliak Európa-bajnokságának selejtezőjéről.

Éppen egy hete, szeptember 8-án a szlovákokkal kezdték meg a lányok a csoport küzdelmeit és valószínűleg ezen a meccsen ment el a továbbjutás. A szlovákok 3-2-re nyerték a találkozót, a dánok az erőviszonyokat tekintve kimagaslottak a mezőnyből, a házigazdákat meg sikerült felülmúlnia Romániának.

A Vasas Femina három játékosa szerepelt a korosztályos válogatottban: Geréd Erika, Krall Tímea és Péter Kata, utóbbi a szlovákok elleni találkozón nem kapott lehetőséget. Rajtuk kívül Bartalis Barbi, korábbi Vasas-játékos is a keret tagja volt, akivel Svédországba való átigazolásáról itt olvashatsz bővebben. Az első meccsen ő sem lépett pályára.

RomaniaU1902

Nem így a házigazdák ellen, ahol Bartalis csapatkapitányként került a kezdőbe, sőt, csereként Péter Kata is pályára lépett. Neki nem volt túl szerencsés selejtezősorozata, két percet töltött a pályán, mielőtt piros lappal kiállították, így az utolsó csoportmeccset ki is kellett hagynia.

Mădălina Boroș és Nicole Piperea góljaival könnyedén vette a második akadályt a csapat, 4-1 arányban nyertek, Péter pirosa sem tudta beárnyékolni a találkozót.

Az sem tudtuk nem észrevenni, hogy a litván labdarúgó szövetség oldalán Geréd Erika jelent meg a címlapfotón, ahogy foggal-körömmel küzd a győzelemért. „Küldték a linket, néztem milyen jól elkapott kép, majd néztem kik azok s a mezszámból jöttem rá, hogy én vagyok" – mondta Erika.

RomaniaU1901

Néhány szót a reptérről írt nekünk, azt is, hogy a dánok elleni meccsről nagyon nincs mit mesélni. Tudni kell, hogy skandináv csapat ellen nem szégyen kikapni női labdarúgásban, nem is nagyon volt sansza a korosztályos csapatnak, hogy ellenük kiharcolja a továbbjutást.

Az első félidőben inkább partner volt a román válogatott, a másodikban hat gólt sikerült berámolniuk a dánoknak, akik 8-0-ra nyertek és csoportelsőként jutottak a legjobb 24-be, tavasszal folytatják majd a sorozatot, immár Románia nélkül.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."