Sport » Futsal

Megküzdött a döntetlenért az SK

Gyorsan kétgólos hátrányba került saját közönsége előtt a Székelyudvarhely SK, a végén az egy pontnak is örülnie kellett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

futsal sk bukaresti smart
Fotó: Kakasy Botond.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. október 08., 21:49
0 hozzászólás. 

Három győztes mérkőzést követően az volt a Székelyudvarhely Sport Klub célja, hogy felülmúlja hétfőn este a városi sportcsarnokban az újonc Bukaresti Smart gárdáját a teremlabdarúgó 1. Ligában. A fővárosiak csak papíron „zöldfülűek", ugyanis keretükben volt válogatott játékosok szerepelnek (Juverdeanu, Şotărcă, Tomescu), ők is százszázalékos teljesítményt tudtak eddig maguk mögött.

A SK a Péter – Szabó, Miklós, Kovács, Szőcs (játszottak még: Birtalan, Bíró, Demény, Képíró, Csíki) összeállítással kezdett. A meccs eleje nagyon rosszul sikerült a házigazdáknak, a gyatra védekezés miatt kétszer is betalált az ellenlábas. Előbb szép akciót követően kipasszolták az egész védelmet, majd egy szabadrúgás után maradt szabadon Tomescu, aki közelről nem hibázott. Az 5. percben 0–2 volt.

Megrázta magát az Albert István által irányított gárda, egy minutumra rá Szőcs robogott végig a pályán, próbálkozását még hárítani tudta a hálóőr de a kipattanót Birtalan vágta a hálóba. Szőcs kimaradt ziccere, illetve Péter döntő védése után a 11. percben újból egál lett: Szőcs lövése egy védő lábán irányt változtatott, így a kapus már tehetetlen volt (2–2).

Két bukaresti kapufa után újból állított helyzetből talált be a Smart, Munteanu távolról, elemi erővel küldte a felső léc alá a játékszert egy oldalberúgás után, kialakítva a 2–3-as félidei eredményt.

futsal sk smart

A második játékrész elején az udvarhelyiek elveszítették egyik alapemberüket: Szőcs kapta meg második sárga lapos figyelmeztetését a 22. percben. Az emberhátrányt kivédekezte az SK. Aztán nagyon sokáig nem történt semmi említésre méltó, alig alakítottak ki helyzeteket a csapatok.

Rohamosan fogyott az idő, a házigazdák meg nem kapták a gólhoz vezető utat. A végjátékban felpörögtek az események, érett az egyenlítő találat. Miklós, Szabó és Bíró előtt adódtak szituációk. Aztán a 37. percben mégis összejött: oldalberúgást követően Miklós nagy erővel küldte a jobb felsőbe a labdát.

Az utolsó minutumokban itt is, ott is megvolt a lehetőség, hogy győztesen hagyja el a játékteret valamelyik gárda, de lefújáskor maradt a pontosztozkodás. A látottak alapján igazságos eredmény született.

Albert István a párharcot értékelve elmondta: „Ha az összképet tekintjük, akkor egy pontot nyertünk. Igaz, hogy benne volt a találkozóban a győzelem is. Az elején ismét védekezésben hibáztunk, ez pedig meghatározó volt a folyatást illetően. A fiúknak csak gratulálni tudok, mert harcoltak, ismét felálltak a hátrányból".

A Sport Klub egy hétig vezeti a futsal élvonal tabelláját, miután a címvédő – aki három meccs után százszázalékos – ebben a fordulóban szabadnapos volt.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 4. forduló:

Székelyudvarhely Sport Klub–Bukaresti Smart 3–3 (2–3)

Gól: Birtalan Barna (8.), Szőcs László (11.), Miklós Sándor (37.).



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."