Sport » Futsal

SK: eljött a vég

Hazai pályán elszenvedett vereséggel zárta le a 2012/13-as idényt a Székelyudvarhely Sport Klub. Magára hagyatottan.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

sk galac futsal
Fotó: Kakasy Botond.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. május 13., 21:38
0 hozzászólás. 

Nyernie kellett volna a Székelyudvarhely Sport Klubnak, hogy életben tartsa továbbjutási reményeit a teremlabdarúgó 1. Liga rájátszásának negyeddöntőjében. A Galaci United két héttel ezelőtt 7–2-re nyerte az első meccset a két győzelemig tartó párharcban.

Szomorú kép fogadta a játékosokat, a sportcsarnokban kilátogató szurkolókat. A kezdő sípszókor a nézőszám nem érte el a százat sem... Valószínűleg nem voltak kíváncsiak a temetésre. A hatalmas anyagi problémákkal küzdő SK – ebben az évben nem kaptak fizetést a játékosok – több mint 60 napja nem is edz. Ez pedig meg is látszott a játékon.

Az első félidőben felváltva alakultak ki helyzetek mindkét kapunál a hazaiak a Péter – Szabó, Bíró, Miklós, Szőcs (játszottak még: Réti – Képíró, Kovács, Demény, Birtalan), Képíró egyenlítő találatára kétszer válaszoltak: a 17. percben 1–3-at mutatott az eredményjelző. Pár másodpercre rá Miklós kozmetikázott (2–3). Szőcs előtt megvoltak a lehetőségek, hogy döntetlennel mehessenek a pihenőre.

sk galac futsal

A második félidőben rákapcsoltak a fiúk, beszorították az ellenlábast, de nem tudtak élni az adódó helyzetekkel. Még a közönség hangja is megjött. A szoros eredményhez kellettek Réti bravúrjai is, háromszor is óriásit védett. A 32. percben ő is tehetetlen volt, Szőcs adta el a labdát, az emberelőnyös helyzetet már belőtték a Duna-partiak (2–4).

Mezőnyjátékosra cserélte a kapusát az SK, de a húzás nem igazán jött be, sok volt a pontatlanság, amiből a vendégek rögtön büntettek. A 38. percben mégis feljöttünk 4–5-re, de innen elfogyott az erő, a Galac pedig kivégezte a Sport Klubot.

Albert István, az SK edzője így értékel a lefújást követően: „Az ember sokat akarhat, ha nincs felkészülés, nincs ott fejben, ahol kellene, akkor tehetetlen lesz. Ez látszott a meccsen is: ott voltunk, helyzeteink voltak, de ezeket nem tudtuk értékesíteni. Az edzéshiányra írható, ha a játékos nem rúgott két hónapja kapura, akkor szinte normális, hogy nem rúg gólt. A végén a fáradtság meg kijött, nem bírtuk a ritmust velük. Számunkra lejárt a, bajnokság. Hogy a vég jött-e el a klubnak, azt nem tudni. Ahhoz, hogy folytatódjon a vezetőség részéről nem más, hanem teljesen más hozzáállás kellene. Mert kimondható, ennek a csapatnak ebben az évben nem volt vezetősége".

A Székelyudvarhely Sport Klub az 5-8. helyen zárta a bajnokságot, mivel nem játszanak helyosztókat.

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Székelyudvarhely Sport Klub–Galaci United 4–8 (2–3)

Gól: Képíró Róbert (11., 38.), Miklós Sándor (17.), Birtalan Barna (38.), illetve Ivan (5., 11., 32.), Moldoveanu (17., 38., 39.), Apostol (40.), Bâgu (40.).

A párharcot a Galaci United nyerte 2–0-ra.

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."