Sport » Futsal

Kék-sárgában pompázik az FK

Nem halhat meg egy olyan sportág, amelyik ennyi sikert hozott a városnak. Bemutatták a futsalcsapat mezét és elnökségét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

futsal, fc székelyudvarhely
Szőcs László és Mánya Szabolcs
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. augusztus 29., 15:55
0 hozzászólás. 

Megtartotta idény előtti sajtótájékoztatóját a nyári szünetben alakult FK Székelyudvarhely. Jakab Zoltán, a klub elnöke (egyben edzője is) elmondta, hogy évek óta próbálják új alapokra helyezni a teremlabdarúgást, de ez csak a harmadik nekifutásra sikerült. „Azt szeretnénk, hogy újdonságot hozzunk minden szinten: anyagi stabilitása legyen a klubnak, játékosállományilag is kellő erősségű és minőségű, a szakmai munkának is legyen komolysága, valamint az utánpótlás-nevelési is lassan kezdődjön el" – mondta.

Az új csapatnak teljesen új az elnöksége is, az öt alapító tag közül egyik sem volt ott a tíz év után megszűnt Sport Klubban: a már említett elnök mellett az alelnöki pozíciót Godra Zsolt tölti be (akik a vállalkozókat képviseli), a titkár László Zsolt (malomfalvi üzletember), tagok Bíró József (az Amigo&Intercost vezetője) és Ambrus Sándor (a polgármesteri hivatal és a megyei tanács képviselője), a cenzor Katona Sándor.

Az elért eredmények köteleznek

Székelyudvarhely büszke lehet erre a sportra, a háromszoros bajnoki címe mellett még 3-3 ezüst és bronzérem tartozik. „Ezek a sikerek köteleznek bennünket is, előre nem jelenthetjük ki, hogy a bajnoki címért szállunk harcba. Első lépésben az lehet a célunk, hogy a látványosabb játékunkkal a nézőket visszacsaljuk a meccseinkre" – mondta Jakab.

futsal, fk székelyudvarhely

Godra Zsolt alelnök elmondta, hogy az általa vezetett Color Metal cég már 2006-tól támogatta a futsalt, így nem is volt kérdés, hogy ez a kapcsolat folytatódjon. Kiemelte, ez a klub is úgy kell működjön, mint egy vállalkozás, nem lehet, hogy külső tényezők gyorsan megsemmisítsék a terveket. Az FK 400 ezer lejes költségvetéssel számol a soron következő idényre, ezt az összeget polgármesteri hivatal és a megyei tanács mellett a támogatók hozhatják össze. Jelenleg 33 udvarhelyszéki vállalkozó írt alá szándéknyilatkozatot, hogy különböző pénzösszeggel segíti a csapatot. Már találtak egy főszponzort is – akinek neve felkerült a mezre is –, ez pedig a Seroussi öltönyöket gyártó Norada Rt.

Ambrus Sándor kifejtette, keresik azt a lehetőséget, hogy a polgármesteri hivatal és a megyei tanács miképpen támogathatná az együttest ebben a naptári évben (hiszen a pályázatok már lejártak), de biztosította a klubot, hogy jövőre biztosan folyósítanak bizonyos összeget.

Mezek, kártyák, belépők

Az FK a hazai meccseket kék mezben, sárga nadrágban és kék sportszárban játssza, idegenben pedig fekete mezt ölt, piros nadrággal és fekete sportszárral. A kapusmez sárga. A logóban ott van Székelyudvarhely neve, a város címere illetve a székely jelképek, a nap és a hold. A keret 14 játékosból áll, ebből 3 kapus, a sportolók 1+1 éves szerződést kötöttek. A csapatvezető – akárcsak az elmúlt idényekben Kovács Lajos.

futsal, fk székelyudvarhely, jakab zoltán

Többféle FK-kártya létezik: a támogatók VIP-kártyát kapnak, de lehet váltani támogatói kártyákat (200, illetve 500 lejes áron), a bérlet 80 lejbe kerül (minden hazai meccsre érvényes). A belépő egységesen öt lej lesz.

Az FK Székelyudvarhely hivatalos csapatbemutatója a szurkolók és a sportszeretők számára pénteken 19 órától lesz a városi sportcsarnokban. Az ellenfél vagy a másodosztályú Segesvár, vagy pedig a városi minifoci-bajnokság aranyérmese lesz.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."