Sport » Futsal

Tökéletes, totyogó, harcoló FK

Fenomenálisan kezdett, drasztikusan visszaesett az FK Székelyudvarhely játéka, a lefújáskor mégis magabiztos győzelmet jegyzett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

futsal, fk székelyudvarhely, galac
Fotó: Csedő Attila.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. szeptember 18., 18:27
0 hozzászólás. 

A teremlabdarúgó 1. Liga első fordulójának meccsét játszotta az FK Székelyudvarhely szerda délután a városi sportcsarnokban. A Galaci Uniteddel szemben elnapolt találkozóra majd telt ház előtt, mintegy 900 néző előtt került sor, ami mindenképp szép számnak mondható az elmúlt idénybeli meccslátogatást illetően.

A hazaiak a Klein – Szabó, Mihály, Szőcs, Mánya összeállítással kezdtek, rajtuk kívül még Szécsi, Miklós és Birtalan kapott többször játéklehetőséget, míg Balázsi és Kovács csupán a végjátékban lépett pályára.

Jóformán el sem kezdődött az összecsapás, amikor a 15 másodpercben Szőcs labdát szerzett az ellenfél térfelén, finom mozdulattal ellőtte a kapus mellett, így már 1–0-ra vezetett az FK. A 3. percben Mihály növelte az előnyt, Szabó szögletét bombázta a kapuba. Sőt, a 4. percben már 3–0-át mutatott az eredményjelző, miután Mánya a hálóőrrel szemben a jobb alsóba helyezte a játékszert.

Azt gondolhattuk volna, hogy innen folytatódik a gólparádé, de a Duna partiak megmutatták, hogy nem hiába ők a pontvadászat bronzérmesei, lassan visszajöttek a meccsbe, a 14. percig pedig szorossá is tették azt (3–2). A 17. percben Szőcs újból megnyugtatóvá tehette volna az előnyt, de üres kapura, három méterről mellépöckölte.

futsal, fk székelyudvarhely, galac

A második játékrész is ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, mindkét kapu előtt adódtak lehetőséget, de amíg a galaciak sokkal több erőfeszítést tettek, hogy kidolgozzák a gólszerzési szituációt, addig a hazaiak játszadoztak ezekkel. Érezhető volt, hogy egy vendéggól forróvá tenné a párharcot.

Ezért is jött jól és jókor, hogy a 30. percben Szabó egy kipattanót bekotort, ezzel pedig nagyjából eldöntötte a meccset. A galaciaknak kockáztatniuk kellett, mezőnyjátékosra cserélték a kapust, de teljesen megbomlottak, amit Szőcs kétszer és Mihály ki is használtak. A 7–2-es végeredmény nem feltétlenül tükrözi a valóságot, ekkora különbség nem volt a két gárda közt, de a három pontot teljesen megérdemelten írják az udvarhelyieknek.

Jakab Zoltán, az FK trénere a lefújást követően elmondta: „A jó kezdés után görcsössé vált a játékunk, majd elkerülhető gólokat kaptunk. Amennyiben a gólszerzési lehetőségeket vesszük figyelembe, akkor reális az ötgólos diadalunk. A mutatott játékkal nem vagyok elégedett, de egy jó kapusteljesítménnyel, a harcolni akarásunkkal szállítottuk a győzelmet. A közönséget is kiszolgáltuk, reményeink szerint lassan visszacsaljuk a meccseinkre".

A válogatott Eb-pótselejtezője miatt most szünetel a bajnokság, előreláthatóan szeptember utolsó hétvégéjén folytatódik.


Teremlabdarúgó 1. Liga, 1. forduló

 

FK Székelyudvarhely–Galaci United 7–2 (3–2)

Gól: Szőcs (1., 32., 33.), Mihály (3., 34.), Mánya (4.), Szabó (30.), illetve Moldoveanu (4.), Ivan (14.)

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."