Sport » Futsal

Mánya Szabolcs elintézte egykori csapatát

Három gólt szerzett az FK egykori alapembere. Sportszerűen nem ünnepelt a góloknál, mostani csapatával rálépett Udvarhely gyenge pontjaira.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

manya
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. szeptember 01., 19:44
0 hozzászólás. 

A futsalbajnokság első fordulója a kedd esti rangadóval végződött, mind az FK, mind pedig a kupa- és szuperkupagyőztes Déva csapatában volt néhány változás, utóbbiak együttesében az utolsónak jött ki a kezdéshez Mánya Szabolcs, aki alig három hónapja még alapemberként játszott a bajnoki döntőben az FK színeiben.

Nem volt telt ház a csarnokban, a Székely Medvék viszont most is elemi erővel jelezték, hogy mindig a csapat mellett állnak. Az FK-ból Biró Attila eltiltás, az újonnan igazolt Silion Petru sérülés, az Autobergamótól Tacot szintén eltiltás miatt nem léphetett pályára.

zsozsoTapogatózva indult a meccs, néhány távoli próbálkozással, s ezek közül Szabó váratlan lövése a vendégkapuson megpattanva hálóba is jutott, de két perc múlva a túloldalon Klein is így járt Cristian Matei löketével, bevédte. Kiegyenlített mezőnyjáték folyt, ritkán jutottak el a csapatok a közeli helyzetekhez, támadásban sok hibát vétettek.

Az is jól látszott, hogy egyik gárda sincs még összeszokva, egymással is vitatkoztak a játékosok. A 16. percben Mánya lódult meg a saját térfelén kapott labdával, Moldoveanuval lekontrázták az FK-t, egykori csapat ellen gól szerzett a Déván 18-as mezben játszó játékos. A maksai fiú kezeit felemelve, sportszerűen nem ünnepelt. Jakab Zoltán időt kért a gól után, felpörgette csapatát, az FK egy százszázalékos ziccert megúszva a játékrész utolsó percében egyenlített, Szabó szólója után Csoma volt jókor, jó helyen, bekotorta.

szocslori helyzet„Hátha megnyerjük valahogy!" - sóhajtott egy szurkoló a lefújás után, sajnos ez nem jött be, térfélcsere után öt perc alatt három gólt kapott a házigazda. Pânzariu fordulatból, szélről, jobbal óriási gólt lőtt („A kapus leguggolt, behunyta a szemét!" - kesergett ugyanaz a szurkoló), Matei egy szöglet után zúdított a hosszúba, Obadă pedig Szőcs Lóránt mellett sokadszorra elmenve bombázott a léc alá.

veszkapus2-5-ös állásnál Jakab kapuscserére szánta el magát, Moț azonban Péter kapufájára durrantott, majd jött a várható vészkapusos játék. A közönség egy része kissé türelmesebb lehetett volna az FK-val, az öt a négy elleni tili-toli nem mindig eredményes egyből. Hat perc kellett az FK-nak is, amíg Szőcs László bevágta Toniță-nek.

szocslacika golTördelni kezdte a játékot Déva, de nem feltétlenül labdaszerzéssel: előbb Matei szimulált, majd Ignat lökte fel a palánkra a szenzációs esernyő-cselt bemutató Dánielt – tiltakozása ellenére megkapta a második sárgáját, így levonult a pályáról.

Felvillant az egyenlítés lehetősége az FK előtt, a három mezőnyjátékosra fogyatkozott ellenfél kapuját fél perc alatt bevette (Csoma pöccintette be), ám a középkezdés után tíz másodperccel Mánya mindennek véget vetett: jobb lábbal hatalmas lövést eresztett Péternek a jobb alsóba... Kezeit megint feltartotta, majd a találkozó utolsó másodpercében feltette a pontot az i-re, ismét ő volt a befejező, miután Obadă-vel lekontrázták a labdát vesztő udvarhelyieket.

manya2Balul sikerült a kezdés az FK-nak, de lehet ez még jobb a folytatásban. Az újak közül Szőcs Lóránt visszafogottabb volt, Dániel harcolt, a kispadosok közül Kedei néhány másodpercet kapott az utolsó percben, az ifjúsági Gálfi még nem mutatkozott be. A második fordulóban a tavalyi idényben remekelő Călărași otthonába megy az FK, szeptember 8-án 18 órától rendezik a találkozót. Nehéz lesz, de nem lehetetlen az első három pont megszerzése.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 1. forduló

FK Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo 4–7 (2–2)

Székelyudvarhelyi Sportcsarnok, 900 néző. Vezették: Ovidiu Curta és Kusztos László (Marosvásárhely)

Gólszerzők: Szabó (5.), Csoma Ferenc (20., 38.), Szőcs László (37.), illetve Cr. Matei (7., 23.), Mánya (16., 39., 40.), Pânzariu (22.), Obadă (25.).

FK: Klein – Szabó, Csoma Ferenc, Szőcs László, Szécsi. Csere: Péter (kapus), Szőcs Lóránt, Miklós, Dániel, Kovács, Kedei. Edző: Jakab Zoltán.

Autobergamo: Toniță – Cr. Matei, Pânzariu, Mánya, Ignat. Csere: Obadă, Moț, Moldoveanu. Edző: Florint Ignat és Cristan Matei.

Sárga lap: Szabó, illetve Ignat.

Piros lap: Ignat.

Az első forduló többi eredménye: Resicai Muncitorul–Marosvásárhelyi City'us 1–6, Kolozsvári Clujana–Dunărea Călărași 1–8, Galaci United–Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal 3–2, Jászvásári CSMS–Concordia Chiajna 7–1.


címkék: Mánya FK Déva rangadó

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."