Sport » Futsal

Szőcs László: A fejétől büdösödik a hal, de a farkától pucolják!

Közleményben összegzi a történteket a klub, a két elküldött játékos is nyilatkozott portálunknak. Vasárnap Vásárhellyel játszik az FK.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

szocs 4
Fotók: Sinka-Király Levente / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. február 23., 15:05
2 hozzászólás. 

Az FK Székelyudvarhely teremlabdarúgó csapata – mint korábban megírtuk – kölcsönadja két játékosát. A klub kedden délben közleményben indokolta lépését.

FK: A pályán kívüli életvitelük nem profi sportolóhoz méltó

Az FK elnöksége által aláírt közleményben megjegyzik, hogy a csapat hullámzó teljesítménye sürgős helyzetértékelés elé állította a klub vezetőségét. Mint írják, számítottak arra, hogy az idei bajnokság nehezebb lesz, az ellenfelek zöme idegenlégiósokkal erősített, az FK pedig olyan kerettel kezdte a bajnokságot, amivel az alapszakasz negyedik-ötödik helyezésének megszerzése lehetett reális célkitűzés.

„A tavaszi fordulókban ért kudarcok után az idei célkitűzéseket kénytelenek vagyunk újrafogalmazni. A kialakult helyzetnek elsősorban fegyelmi okai vannak. A bajnoki idényben nyújtott egyéni teljesítményeket valamint az öltözőben kialakult hangulat okait elemezve úgy döntöttünk, hogy megválunk Szőcs Lászlótól és Szabó Zsolttól. Ez a két meghatározó játékosunk huzamosan az elvárások és képességi szintjük alatt teljesített, a taktikai utasításokat nem tartották be, az edzésmunkájuk sem volt megfelelő.

Hozzáállásukkal nem segítették a fiatalok beilleszkedését a csapatba. A pályán kívüli életvitelük nem profi sportolóhoz méltó, nem alkalmasak arra, hogy példát mutassanak a fiatal játékosaink számára" – írja a közlemény, hozzátéve, amit hétfő óta tudtunk, hogy kölcsönjátékosként Szőcs László a Marosvásárhelyi City 'us -nál, míg Szabó Zsolt másodosztályban, a Csíkszeredai Imperial Wetnél folytatja pályafutását.

zsozso 3

„Az elkövetkezőkben a fiatal játékosok beépítése a legfontosabb feladatunk. A következő bajnoki idényre egy ütőképes csapatot szeretnénk kiállítani, a fiatalított keretet néhány új játékossal is szeretnénk megerősíteni" – zárul a klub közleménye.

Szabó Zsolt: Nekünk a szívünk ide húz!

A közlemény ismeretében beszéltünk a két érintettel. Szabó Zsolt kérdésünkre azt is elmondta, hogy a kölcsönadás után hajlandó lenne visszatérni az FK-hoz.

zsozso 1

„Készültem edzésre, ahogy a csapattársaim is, csak nem volt a háttérben segítség az edző részéről sem, mert a fiatal játékosoknak nem mi kellett volna, hogy segítsünk a beilleszkedésben, hanem a Mester kellett volna segítsen nekik, hogy tudjanak fejlődni a játékban. Azt gondolom, hogy nemcsak kettőnkről szól ez az egész csapat. Nagyon szépen köszönöm a szurkolóknak, a Székely Medvéknek, hogy az itt töltött nyolc évem alatt mellettünk álltak jóban-rosszban, mert jól éreztem magamat Udvarhelyen.

A szívem ide húz, nagyon szeretném, ha megbékélnénk és kapnánk még egy esélyt. De nem arról van szó, hogy vissza szeretném sírni magamat. Ha a klub úgy érzi, hogy megérdemeljük, hogy Szőcs Lászlóval visszajöjjünk, akkor nagyon szeretnék visszatérni Udvarhelyre. Nekünk a szívünk ide húz, nem Csíkszeredába vagy Marosvásárhelyre, úgy érzem, hogy nyolc év alatt senkit nem bántottam meg, sem a klubot, sem a szurkolókat" – mondta Szabó.

Szőcs László: Mindent köszönök!

A másik érintett teremlabdarúgó, az FK jelenlegi egyetlen válogatott játékosa a következőket nyilatkozta portálunknak:

– A klub döntését tiszteletben tartom, de nem értek egyet vele, mert az idei teljesítmény nem két játékoson múlik, hanem egy csapatról beszélünk. Minden csapat igazolt és tőlünk meghatározó játékosok mentek el. Van az a mondás, hogy a fejétől büdösödik a hal, de a farkától pucolják. Mindent köszönök az FK Székelyudvarhelynek és a szurkolóknak, nagyon fognak hiányozni! Bármikor szívesen visszatérek.

szocs 1

Szőcs kedden már Marosvásárhelyre, Szabó pedig Csíkszeredába igyekezett edzésre. Az alapszakasz következő fordulójában vasárnap, február 28-án 18 órától az FK hazai pályán fogadja a Marosvásárhelyi City 'us-t – ezen a találkozón Szőcs László a két klub közös megegyezésének értelmében nem fog játszani.

A kupában is Chiajna lesz az ellenfél

Hétfőn kisorsolták a Román Kupa nyolcaddöntőit, az FK a bajnokságban sereghajtó Concordia Chiajna együttesével játszik majd a továbbjutásért. A legutóbbi bajnoki fordulóban Chiajna 6-1-re verte az FK-t. A nyolcaddöntő többi mérkőzései közül érdekesnek ígérkeznek a Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal–Dévai Autobergamo, a Csíkszeredai Imperial Wet–Segesvári Pro-Tineret, valamint a Galaci United–Temesvári Informatica párosítás. A nyolcaddöntőket március 2-án és 3-án játsszák le, a továbbjutás egy meccsen dől el.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pippo
2016-02-23 15:40:09
Hát persze, hogy valakik el kell vigyék a balhét a gyenge edzői döntések miatt (pl. elengedted Mányát és Mihályt)...nehogy az Edző úr lenne a hibás a gyenge eredményekért, hát valakikre rá kell fogni...hát ez nagyon gyenge húzás Jaxi. Van-e otthon madarad ? Etessed azt, ne minket ! Ok ? Mi szurkolók már túl rafkósok vagyunk ehhez, hogy "megegyük".
avatar
Egy
2016-02-25 11:04:01
pippo+
Egyet kell hogy értsek Pippoval. Annyit hozzáfűznek, hogyha az edző úr annyira szereti a futsalt, prioritást élvez nála az, hogy Udvarhelynek csapata legyen és a városért csinálja, akkor Mányát és Mihályt nem engedi el, még ha ez fizetés emeléssel jár, akkor sem!!!
Csak az a baj, hogy az egészet a saját fizetésiért csinálja. (okos)
Ha Vásárhely kifizetné Lacikáért a 10-15 ezer eurót, annak vajon mi lenne a sorsa?? Főleg ha még csapat se lesz, mert nem arra áll a zászló!
Az edző úr húzásai között szerepel, hogy kihasználva Szőcs gyengéjét, aláíratok vele két évre, hogy mozdulni se tudjon és utána profitálok belőle. Aztán kíváncsian várjuk, hogyha a szponzorok kezdnek szépen lassan visszavonulni, miből lesz Jaxinak fizetés?! (lehet Farkaslakán nekifogni szenet égetni, mert abban is jó pénz van!!!)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."