Sport » Futsal

Túlóráznia kell az SK-nak

Egyenlített a teremlabdarúgó 1. Liga negyeddöntőjében a CSM Focşani. A Székelyudvarhely SK nem tudta kihasználni a hazai pálya előnyét. A harmadik meccs dönt a továbbjutóról.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

Túlóráznia kell az SK-nak
Túlóráznia kell az SK-nak
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. május 05., 21:03
0 hozzászólás. 

Az idegenbeli győzelem után a saját kezében volt a Székelyudvarhely Sport Klub sorsa a teremlabdarúgó 1. Ligában. A recept egyszerű volt: a szombat esti negyeddöntő második találkozóján le kellett győznie a CSM Focşani gárdáját. Az idegenbeli diadal után ez nem tűnt elsőre olyan nagyon nehéz feladatnak. Ezzel pedig ott lett volna a legjobb négy között.

Ráadásul nagyon szépen indult a találkozó. Az SK a Péter – Szabó, Mihály, Birtalan, Csoma (játszottak még: Réti – Demény, Bajkó, Bíró, Jakab Székely) összeállítással kezdett. A 20. másodpercben máris gólnak örvendhettünk, szöglet után Birtalan érkezett remekül a Szabó által beívelt labdára. Sőt, a 2. percben már 2–0-át mutatott az eredményjelző: Mihály rúgta ki bődületes erővel a bal felsőt.

Futsal_2011_12/sk_focsani_2012_maj5


Nem is számíthattunk másra, mint könnyeden nyert találkozóra innen. A vendégek azonban gyorsan visszajöttek a meccsbe, két perc leforgása alatt a 10. minutumig kiegyenlítettek. Sőt, a szünetre már ők mehettek előnnyel (2–3). Láthatóan visszaesett az SK kezdeti lelkesedése.

A kapuscsere sem jött be a második játékrészben, a 22. percben újból mattolta a védelmet a vendégcsapat, így zsinórban négy találattal átvette a vezetést. Nem volt mit tennie az SK edzőjének, kockáztatnia kellett, mezőnyjátékosra cserélte kapusát. A húzás jónak bizonyult, a 30. percben Bajkó, a 31-ben pedig Birtalan góljai ismét a döntetlent jelentették (4–4).

Futsal_2011_12/sk_focsani_2012_maj5

Fotók: Csedő Attila.


Csakhogy, ilyen gyorsan jött a válasz is. A vészkapus szituációt tovább folytatta a házigazda, az ellenlábas egy lopott labdából a saját térfeléről szerzett találatot. Innen pedig már nem volt újabb ébredés. Pedig volt lehetőség rá. A végjátékban teljesen maga javára fordította az állást, 4–7 arányban nyert a Focşani.

Jakab Zoltán, az SK edzője a meccset követően honlapunknak elmondta: „Szebben nem is indulhatott volna a meccs, úgy festett, minden rendben lesz. Küzdöttünk, harcoltunk, de nem érdemeltük meg a győzelmet. Jobban kellett volna koncentrálnunk. A kapusteljesítmények ismét nem segítettek, így pedig ebben a sportágban nehéz nyerni".
Előzően a versenykiírás értelmében vasárnap este játszották volna a minden eldöntő meccset, de a két csapat megegyezése alapján a szakszövetség is elfogadta, hogy május 16-án rendezzék az összecsapást. Ezen is a Sport Klub lesz a házigazda.

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, negyeddöntő, 2. meccs:

Székelyudvarhely SK–CSM Focşani 4–7 (2–3)

Gól: Birtalan (1., 31.), Mihály (2.), Bajkó (30.), illetve Mihály (9., öngól), Elvis (10.), Ungureanu (16.), Curteanu (22.), Şerban (32., 37.), Popa (38.)

Összesítésben: 1–1.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."