Sport » Kézilabda

SzKC: Fortuna rákacsintott

Nem kapott világverő ellenfelet a férfi kézilabda Európa Kupában a Székelyudvarhelyi KC. A romániai bronzérmesnek tovább kell mennie.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szekelyudvarhelyi kc, ferenczi botond
A ciprusi után török ellenfél jöhet az SzKC-nak.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. július 24., 13:35
0 hozzászólás. 

Bécsben kedden kisorsolták a férfi kézilabda Európa Kupa első két körének párosításait. A Székelyudvarhelyi KC már az első körben bekapcsolódik a kiírásba. Szeptember elején idegenben kezd, ellenfele a ciprusi European University Cyprus lesz.

A ciprusi együttes második helyen végzett hazája bajnokságában. Az európai porond nem ismeretlen számára, rendre valamelyik kiírásban részt vett – igaz, hogy egy kör után búcsúzni is kényszerült. Az elmúlt szezonban a KEK-ben indulhattak, ott a magyar FTC-Pler kettős győzelemmel ütötte el a továbbjutástól. A játékoskeretét tekintve nagyrészt ciprusi kézilabdázók alkotják, tavaly egy bolgár és egy horvát idegenlégiósuk volt.

szekelyudvarhelyi kc, vlad caba

Az SzKC edzője, Vlad Caba bizakodva néz a párharc elé: „Elégedettek lehetünk, mert sokkal nehezebb ellenfelet is kaphattunk volna. Nem tudunk egyelőre semmit róluk, a következő napokban feltérképezzük, felvesszük a kapcsolatot velük. Az biztos, hogy egy olyan országból érkeznek, ahol a kézilabdának nincs hagyománya".

Elkészítették a második kör párosításait is. Itt a Székelyudvarhelyi KC–European University Cyprus nyertese a Bajnokok Ligája-selejtezőből érkező ellenlábast kap. A török Besiktas és a fehérorosz Dinamo Minsz közötti párharc vesztesét.

Az első kört szeptember 8/9, illetve 15/16-án, a másodikat október 13/14-én, valamint 20/21-én rendezik.

Mihalcea súlyosan megsérült

A sorsolás előtt sokkal nagyobb probléma foglalkoztatta az SzKC szakmai stábját. A csapat szélsője, a román válogatott Mihalcea Andrei megsérült a hétfő délutáni edzésén. A csapatorvos, dr. Venczel László nyilatkozata szerint elszakadt a bal lábában az Achilles-ín. A kézilabdázót már kedden délben Marosvásárhelyen megműtötték. Előreláthatóan majd féléves kényszerpihenő vár rá.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."