Sport » Kézilabda

SzKC: Ezt a csatát is mi nyerjük!

Rangadót rangadó követ. Az aranyérmes elleni meccs után vasárnap már az ezüstérmes Bákói Ştiinţát látja vendégül a Székelyudvarhelyi KC.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc bako adomnicai
Fotó: Csedő Attila.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. október 04., 16:00
0 hozzászólás. 

Csütörtök délben sajtótájékoztatót tartott a Székelyudvarhelyi KC. A tavalyi bronzérmes fontos találkozók előtt áll. A Nemzeti Liga negyedik játéknapján, vasárnap 19 órától a Bákói Ştiinţát látja vendégül a városi sportcsarnokban. A két gárda jól ismeri egymást: nem csak a bajnokságban, hanem felkészülési, barátságos találkozókon is rendre összemérik erejüket.

„Hazai környezetben a maximumot nyújtjuk, néha erőnkön felül teljesítünk. Nem lesz könnyű meccs, de nyernünk kell Bákó ellen, még ha a bajnokság egyik legjobbja is. Mindig izgalmas, küzdelmes összecsapásokat játszottunk ellenük, de hazai környezetben rendre mi diadalmaskodtunk. Ezt szeretnénk elérni vasárnap is. Telt ház előtt, olyan frenetikus szurkolással – melyet nem nagyon találsz az országban –, felül kell kerekednünk, a végén pedig el kell érjük célunkat" – mondta el a csapat edzője, Vlad Caba.

szkc vlad caba, verestoy, johannson

Az észt beálló, Martin Johannson is bízik a szurkolók segítségében, hozzátette sokkal több kell, mint jó játék: „A jó eredményekkel tudunk a kézilabda-szeretőknek örömet szerezni. El kell felejtenünk az egyéni játékot, egységben kell gondolkodnunk, csapatként kell fellépnünk. Mind a védelemben, mind a támadásban erősnek kell lennünk. A következő három hétben nagyon nehéz csaták várnak ránk. Nem csak technikailag, hanem lelkileg is topon kell lennünk".

A vasárnapi bajnoki után az együttesre újabb megmérettetés vár az EHF Kupában. A török bajnokcsapatot, a Besiktast fogadják. „A 2012-2013-es idény lesz az, amikor Székelyudvarhely hírneve a kézilabda csapaton keresztül messze el fog jutni, nem csak Romániában hanem Európa-szerte is. A Székelyudvarhelyi KC felkészült. Minden feltétel adott, hogy a bajnokságban és az Európa Kupában való jó szereplése biztosítva legyen. A sikerhez viszont az is szükséges, hogy mellénk álljon az a sok kézilabda-szerető, akiknek csak egy része szokott ellátogatni a meccsekre. Arra buzdítom a szurkolókat, hogy jöjjenek el minél többen" – fejtette ki az együttes elnöke, dr. Verestóy Attila.

A kerettel kapcsolatos jó hír, hogy Varó Lajos több mint hathetes kihagyást követően elkezdte a teljes értékű munkát. A kapust nevezik a vasárnap 19 órától kezdődő meccsre, melyet a Digi Sport élőben közvetít.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."