Sport » Kézilabda

Nagyot játszott a szünet után az SzKC

Pocsék első játékrészt követően a pihenő után megtalálta önmagát a Székelyudvarhelyi KC a férfi kézilabda Nemzeti Liga 4. fordulójának rangadóján.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc bako campan
Fotó: Csedő Attila.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. október 07., 22:03
0 hozzászólás. 

A bajnok Konstancai HCM mellett a két legértékesebb együttes nézett farkasszemet vasárnap este a városi sportcsarnokban. Mindkét klub vereséget szenvedett az előző fordulóban: de amíg a Székelyudvarhelyi KC az aranyérmes otthonában kapott ki, addig a Bákói Ştiinţa a CSM Ploieşti-nél csődölt be. Aki kikap, az lemarad – ez volt a címszava a találkozónak. Nagy volt tehát a tét.

Az SzKC a Ciobanu – Komporály, Adomnicăi, Kuzmanoszki, Johannson, Rusia, Florea (játszottak még: Orbán – Ferenczi, Dinescu, Butenko, Tálas, Câmpan) összeállításban két góllal indította a meccset. A folytatás viszont teljes rémálom volt. Tizennégy perces (!) udvarhelyi gólcsend jött a telt házas lelátók előtt. A vendégek eközben nem tétlenkedtek, kihasználták azt, hogy ellenfelük hibát hibára halmozott, próbálkozásait rendre kihagyta. Zsinórban nyolc találatot jegyeztek (2–8), az előnyük pedig nagyjából megmaradt a szünetig (10–14).

szkc bako

A húzóembereinknek, Rusiának és Kuzmanoszkinak semmi sem jött össze, viszont a gárda nem roppant meg. A második játékrészre teljesen más együttes jött ki: a védekezés nagyon összeállt, Orbán és Ciobanu védéseivel faragni kezdtünk a hátrányból. Câmpan, Johannson és Tálas ontották a találatokat, a 41. percben pedig meglett az egyenlítés is (19–19), majd visszavettük a vezetést.

A végjáték nem volt izgalommentes, igaz, hogy az SzKC már nem engedte ki kezéből a pontokat. Úgy nyert a tavalyi bronzérmes, hogy Rusia egyetlen találatot sem jegyzett. Ez a diadal az egész csapaté volt.

Vlad Caba edző a lefújást követően portálunknak így nyilatkozott: „Két különböző félidőt produkáltunk, az elsőben az ellenfél uralta a játékot. Még jó, hogy nem húztak el jobban, így a másodikban a négygólos hátrányt be tudtuk hozni. A védekezés maximálisan zárt, ez volt a meccs kulcsa. Remek csapatot vertünk meg, ezért büszke vagyok a fiúkra. A közönség nélkül ez nem jöhetett volna össze".

A győzelem óriási löketet adhat a továbbiakhoz. Szükség is lesz rá, következik az Európa Kupában a török Besiktas JK elleni páros meccs.

Nemzeti Liga, 4. forduló:

Székelyudvarhelyi KC–Bákói Ştiinţa 28–25 (10–14)

Gól: Tálas 6, Florea, Johannson, Câmpan 5-5, Butenko 3, Kuzmanoszki 2, Adomnicăi, Ferenczi 1-1.

Kiállítás: 10–12 perc.

Hetesek: 4/3, illetve 4/3.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."