Sport » Kézilabda

Az SzKC szétlőtte a törököket

Megnyugtatónak tűnő előnyt szerzett az EHF Kupa második körének visszavágójára a Székelyudvarhelyi KC a török bajnokkal szemben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc beskitas ehf kupa
Fotó: Csedő Attila.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. október 13., 20:51
0 hozzászólás. 

A városi sportcsarnokban a Besiktas JK-t látta vendégül a Székelyudvarhelyi KC a második számú európai trófea, az EHF Kupa második körének első felvonásán. Az ellenlábas rutinos csapat a nemzetközi porondon, rendre nyeri hazája bajnokságát is.

A házigazdák célja a győzelem mellett az volt, hogy minél nagyobb különbségű előnyt tudjon kiharcolni a visszavágóra. Az SzKC a Ciobanu – Câmpan, Tálas, Johannson, Rusia, Adomnicăi, Kuzmanoszki (pályára lépett még: Varó – Dinescu, Florea, Komporály, Ferenczi, Butenko) összeállításban repülőrajtot vett. Rusia és Kuzmanoszki tarthatatlanok voltak, valóságos gólszépségversenyt rendeztek, rendre betaláltak. A jó kapusteljesítmény, valamint a védelem remek teljesítménye mellett így percről percre csak nőtt csapatunk előnye. A pihenő előtt kicsivel már két számjegyű volt (22–12), a törökök csak kapkodták fejüket.

szkc beskitas ciobanu

A második játékrészben aztán nem tudta azt a szintet tartani a házigazda, rendre kimaradtak a próbálkozások, a Besiktas vérszemet kapott, hat perc alatt ugyanennyi gólt faragott le, zsinórban fél tucatszor talált be: a 31. percben még 24–14 volt az állás, a 44-ben pedig 27–23.

A szurkolósereg frenetikus biztatása mellett újból megrázta magát együttesünk, Tálas és Florea segített át a kényes pillanatokon. Visszaállt a rend, és bár nem tudta elérni az addigi maximális különbséget, a végső sípszókor héttel, 40–33-ra diadalmaskodott az SzKC.

A lefújást követően Vlad Cabát arról kérdeztük, elégséges lesz-e ezen előny. „Senki sem tudja, hogy mennyire lesz ez elég. Továbbjutunk, ha bírjuk majd a török közönség nyomását, túltesszük magunkat az idegenben játszott mérkőzéseken felbukkanó nehézségeinken. Egy felnőtt csapat hétgólos előnyt nem szabad elherdáljon, de mindannyian láttunk fordításokat még nagyobb különbségből is" – mondta az edző.

szkc beskitas adomnicai

A visszavágót egy hét múlva Isztambulban rendezik. Addig is a Székelyudvarhelyi KC szerdán Bukarestben a helyi CSM ellen játssza le 18 órától az erről a hétvégéről elhalasztott találkozóját.

EHF Kupa, 2. kör, odavágó:

Székelyudvarhelyi KC–Besiktas JK 40–33 (23–14)

Gól: Rusia 11, Kuzmanoszki 9, Tálas, Florea 6-6, Dinescu 4, Johannson 2, Ferenczi, Adomnicăi 1-1.

Hetesek: 3/3, illetve 3/3.

Kiállítások: 6–2 perc.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."