Sport » Kézilabda

SzKC: Európa, viszlát!

Elbúcsúzott a nemzetközi porondtól a Székelyudvarhelyi KC, miután nem tudta megtartani hétgólos előnyét a török bajnokcsapattal szemben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc beskitas kezilabda
Fotó: Csedő Attila.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. október 20., 17:48
2 hozzászólás. 

40–33-ról indította a férfi kézilabda EHF Kupa 2. körének visszavágóját a Székelyudvarhelyi KC. Isztambulban a Besiktas JK ellen az elején még semmi sem sejtette, hogy baj lehet. A Ciobanu – Ferenczi, Adomnicăi, Tálas, Kuzmanoszki, Rusia, Florea (játszottak még Varó – Butenko, Johannson, Câmpan, Dinescu) összeállítású vendégek tartották a lépést, fej-fej mellett haladtak a házigazdákkal.

Aztán valami elszakadt. Az azerbajdzsáni játékvezetői duó is belenyúlt kicsit a találkozóba – kettős emberelőnyben játszottunk –, de a törökök fokozatos előnyszerzéséhez kellett az is, hogy akadozott a védekezés és a támadás is. A Besiktas JK úgy mehetett a pihenőre, hogy már nagyon közel volt hátránya ledolgozásához (19–15).

A második félidő sem hozott sok újdonságot az udvarhelyiek játékában: Rusia sorozatosan elszórta a labdákat, de a cserejátékosok sem hozták a frissességet. A 40. percben már az ellenfelünk állt továbbjutásra, miután 24–17-et mutatott az eredményjelző.

Az időkérések sem rázták fel az együttest, csak vergődött a gárda. Az utolsó percekben már tíz is volt közte (36–26), a kapaszkodás Kuzmanoszkinak köszönhetően – akinek játékát egyedüliként lehet csupán kiemelni – nyolc maradt a végső sípszóra, de a 37–29-es végeredmény azt jelenti, hogy a Székelyudvarhelyi KC nélkül folytatódik a második számú európai kupasorozat.

Kis idő lesz, hogy rendezze a sorait az SzKC, a román válogatott Eb-selejtezői miatt legközelebb november elején játszik hivatalos mérkőzést a bronzérmes.

Férfi kézilabda EHF Kupa, 2. kör, visszavágó
Besiktas JK–Székelyudvarhelyi KC 37–29 (19–14)

Összesítésben: 70–69.

Gól: Kuzmanoszki 9, Florea 5, Johannson, Ferenczi, Câmpan 3-3, Rusia, Butenko 2-2.

Hetesek: 4/3, illetve 3/3.

Kiállítások: 8–8 perc.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mzolee
2012-10-20 21:09:45
Nem tudom megerteni hogy tud egy csapat ilyen hullamzoan teljesiteni...
avatar
Meteor
2012-10-22 15:32:06
re:
avatar
mzolee
Nem tudom megerteni hogy tud egy csapat ilyen hullamzoan teljesiteni...



Jujj, es most mi lesz ? Pedig milyen jol lehetett volna kampanyolni a kezilabda csapattal, ha kedvezo eredmeny szuletik.
Na de ugyis vannak ertekelendo dolgok, nem kis eredmeny az sem , hogy sikerult megtanitani egy par roman embernek a szekelyhimnuszt !
Kemeny show a weres-show

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."